Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Minner om nytt kapittel i Smittevernveilederen om smitteverntiltak i helsetjenesten ved sesongbaserte luftveisinfeksjoner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Minner om nytt kapittel i Smittevernveilederen om smitteverntiltak i helsetjenesten ved sesongbaserte luftveisinfeksjoner

Melding

Minner om nytt kapittel i Smittevernveilederen om smitteverntiltak i helsetjenesten ved sesongbaserte luftveisinfeksjoner


Det nye kapittelet omtaler særlige smitteverntiltak i helsetjenesten for å hindre spredning av sesongbaserte luftveisinfeksjoner.

Flere typer luftveisinfeksjoner som influensa og RS-virus forekommer hyppigere i vintersesongen. Det forventes at dette også vil gjelde for infeksjoner med covid-19. Særlige smitteverntiltak for å hindre spredning av disse omtales i Smitteverntiltak i helsetjenesten ved sesongbaserte luftveisinfeksjoner i helsetjenesten.

Kapittelet erstatter de Covid-19-spesifikke rådene for ulike helsetjenester, der man anbefalte at helse- og omsorgstjenesten normaliserer drift og følger lokale infeksjonskontrollprogram eller lokale smittevernrutiner. Dette ble arkivert 11.04.2022.