Hopp til innhold

Melding

Midlertidig stans i salg av vaksiner til influensavaksinasjonsprogrammet

Publisert


I år har FHI kjøpt inn 400 000 doser mer til influensavaksinasjonsprogrammet enn det som ble brukt i programmet i fjor. Det vil si at vi har ca. 1,2 millioner doser tilgjengelig til vaksinasjonsprogrammet. Det har vært stor global etterspørsel etter vaksine, og det har ikke vært mulig å skaffe flere vaksinedoser til Norge.

Etterspørselen etter vaksine til det norske influensavaksinasjonsprogrammet har vært stor, og FHI har nå midlertidig stanset salget. Vi har fremdeles Influvac Tetra og Vaxigrip Tetra på lager, men ønsker å reservere doser midlertidig dersom det skulle bli leveringsproblemer på Fluad.

Fluad forventes til lager i november. Når Fluad kommer vil vi åpne salget av Influvac Tetra og Vaxigrip Tetra til vaksinasjonsprogrammet igjen. Basert på oppdatert informasjon om levering av Fluad vil vi fortløpende vurdere om noe Influvac Tetra og Vaxigrip Tetra kan gjøres tilgjengelig for bestilling tidligere. Noen doser kan bli tilgjengelige allerede i uke 38-39.

Salget av influensavaksine til privatmarkedet (bedriftshelsetjeneste, apotek) ble stanset 28. august, og fra FHI vil det ikke bli flere tilgjengelige doser til privatmarkedet.