Hopp til innhold

Melding

Konkurranse: Lag et symbol som representerer antibiotikaresistens

Publisert


I forbindelse med den europeiske antibiotikadagen 18. november og verdens antibiotikauke lanserte det europeiske samarbeidsprosjektet European Joint Action on Antimicrobial Resistance and Healthcare-Associated Infections, EU-JAMRAI, en konkurranse om å finne et symbol som representerer den globale trusselen ved antibiotikaresistens.

Hva?

EU-JAMRAI ønsker å finne et enkelt symbol som representerer antibiotikaresistens. Det skal være et symbol/ikon som man kan lage selv og alle kan bære med stolthet. Det er ikke hovedsakelig ment til bruk på digitale flater, men et fysisk symbol som man for eksempel kan ha på jakka eller på sekken.

Hvem?

Konkurransen er kun åpen for enkeltpersoner. Firmaer, utdannelsesinstitusjoner eller organisasjoner kan ikke sende inn forslag.

Hvordan melde meg på?

Konkurransen er åpen frem til 31. mars 2020. Vinneren av prispengene 2 000 € blir kåret sommeren 2020 i regi av EU-JAMRAI.

Hvorfor?

Antibiotikaresistens er en voksende global helsetrussel og en av de største utfordringene vi står overfor i dagens verden. Det trekkes ofte likheter til klimakrisen. Mange kjenner ikke til den virkelige utfordringen med antibiotikaresistens og dette må endres.