Hopp til innhold

Melding

Infanrix Hexa erstatter Hexyon i det norske barnevaksinasjonsprogrammet

Publisert


I løpet av 2020 blir vaksinen Hexyon (Sanofi Pasteur) erstattet med Infanrix Hexa (GlaxoSmithKline) i det norske barnevaksinasjonsprogrammet. Begge er seksvalente vaksiner (DTP-IPV- Hib-HBV) som gis ved alder 3, 5 og 12 måneder. Vaksinebyttet kommer som en følge av at leveringskontraktene lyses ut på anbud. De første utleveringene av Infanrix Hexa til helsestasjonene vil være i svensk forpakning.

Infanrix Hexa har vært på markedet siden 2000. Vaksinen bygger på hepatitt B-vaksinen Engerix B og kombinasjonsvaksinen Infanrix-Polio+Hib som ble brukt i barnevaksinasjons­programmet fram til 2017. Infanrix Hexa tilberedes ved å tilsette innholdet i ferdigfylt sprøyte (DTP-IPV-HBV) til hetteglasset med pulver (Hib), som beskrevet i paknings­vedlegget.

Barn som har startet vaksinasjon med Hexyon kan fullføre med Infanrix Hexa. Helsestasjonene kan derfor bruke opp sitt lager av Hexyon, og deretter gå over til å bruke Infanrix Hexa til alle barn. Barn i Oslo som deltar i MINI-Nor studien bør fortrinnsvis få samme vaksine på alle 3 dosene. Pga. dette har helsestasjoner i Oslo startet å vaksinere med Infanrix Hexa tidligere enn resten av landet.

Vaksinering med DTP-IPV- Hib-HBV kombinasjonsvaksine registreres i SYSVAK med kode KOM09.

Legemiddelvisning Infanrix Hexa (Statens legemiddelverk)