Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Åpner for gratis influensavaksine til flere grupper»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Åpner for gratis influensavaksine til flere grupper

Melding

Åpner for gratis influensavaksine til flere grupper


Folkehelseinstituttet kjøpte denne sesongen inn nok influensavaksine til å vaksinere alle i risikogruppene og til 75 prosent av helsepersonellet. Selv om flere har vaksinert seg mot influensa i år enn noen gang tidligere, har både FHI og kommunene mange doser igjen etter at alle målgruppene nå har fått tilbud om vaksine.

Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) har derfor åpnet for å tilby gratis influensavaksine til flere grupper:

  • Kommuner som ønsker det, kan nå tilby gratis influensavaksine til ansatte. Kommunene bør da prioritere vaksine til ansatte som er særlig utsatt for influensasmitte, eller som er kritiske for beredskapen i kommunen. Aktuelle yrkesgrupper kan være ansatte i skoler og barnehager, vann og avløp, renovasjon, teknisk etat, utrykningspersonell osv. Når vaksinen er gratis bør også prisen for selve vaksineringen være så lav som mulig for den ansatte – og kommunen har ikke anledning til å ta mer enn selvkost for organisering av tilbudet.
  • Også fastlegene kan nå bruke gratis vaksine til andre enn personer i risikogruppene. De har ikke anledning til å ta V1-takst ved slik vaksinering, men kan ta betalt for tjenesten. Prisen bør imidlertid ikke overstige refusjonstaksten V1 (200 kr).

Dersom kommunen eller andre vaksinatører trenger flere doser kan disse bestilles som vanlig i Vaksineforsyningens nettbutikk.