Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Gjennomgang og vurdering av behov for influensavaksiner for sesongen 2021/ 2022»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Gjennomgang og vurdering av behov for influensavaksiner for sesongen 2021/ 2022

Melding

Gjennomgang og vurdering av behov for influensavaksiner for sesongen 2021/ 2022

Publisert


Til kommende sesong har FHI bestilt inn ekstra mye vaksine og det skal være nok til at man slipper å prioritere mellom ulike grupper av risikopasienter og helsepersonell.

Da Folkehelseinstituttet kom med informasjon til kommunene om bestilling av influensavaksiner for sesongen 2021/ 2022, ba vi kommunene ta utgangspunkt i fjorårets bestilling for å beregne antall vaksiner til kommende sesong. Vi har nå summert antallet bestilte doser fra hele landet og ser at noen kommuner kan ha vært noe forsiktige i sine bestillinger. Vi ber derfor kommunene gå gjennom behovet for influensavaksiner en gang til og bestille mer vaksine om man har behov for det. For å få en oversikt over antall vaksiner kommunen trenger, ta utgangspunkt i dette:

  • Personer ≥ 65 år anbefales årlig influensavaksine. Antall innbyggere ≥ 65 år pr. kommune 1.1.2021 (kan finnes på SSBs nettsider, Statistikkbanken tabell 07549
  • Det anslås at 10 - 15 % av befolkningen < 65 år tilhører risikogruppe og bør tilbys årlig influensavaksine. 
  • Alt helsepersonell og personell med pasientkontakt i kommunen bør tilbys vaksine.

Send inn tilleggsbestilling så raskt som mulig, og påfør gjerne en kommentar om at det er tilleggsbestilling.

Husk også å sjekke om det ligger ordre på influensavaksine til godkjenning i nettbutikken, og sørg for at lege godkjenner bestillingen så fort som mulig.

Den kommende influensasesongen kan bli alvorligere enn tidligere sesonger fordi det nå har vært flere påfølgende sesonger med lite eller ingen sirkulerende influensa. Immuniteten mot influensa i befolkningen er dermed dårligere enn tidligere. Det er derfor ekstra viktig at andelen av målgruppene som tar influensavaksine øker for å unngå stor sykdomsbyrde av influensa kommende sesong. Folkehelseinstituttet har i år laget nytt informasjonsmateriell til fri benyttelse for kommunene til hjelp i arbeidet med å øke vaksinasjonsdekningen lokalt.