Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Forhåndsbestilling av sesonginfluensavaksine 2022/2023»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Forhåndsbestilling av sesonginfluensavaksine 2022/2023

Melding

Forhåndsbestilling av sesonginfluensavaksine 2022/2023


Det er nå mulig for kommuner, helseforetak og private aktører (bedriftshelsetjenester mv) å bestille sesonginfluensavaksine til kommende sesong. Vaksiner bestilt innen 15. juni planlegges levert i oktober (uke 40-42).

Av beredskapshensyn kjøper Folkehelseinstituttet inaktivert influensavaksine fra ulike produsenter. Fordi forhåndsbestillinger legges tidlig på året før vi har endelig bekreftet leveringsdato og fordeling av vaksiner til vårt lager, har vi laget en skjemabasert, generisk bestillingsløsning i vår nettbutikk. Rekvirent gir ved bestilling samtykke til at Folkehelseinstituttet kan bestemme hvilken blant de medisinsk likeverdige vaksinene som legges på den endelige ordren. Andre aktuelle influensavaksiner kan også bestilles samtidig via nevnte skjemaløsning, som beskrevet i vedlagte brev og i vår nettbutikk Forhåndsbestilling av sesonginfluensavaksine 2022/2023

Vi minner om at man må være innlogget i nettbutikk og deretter ha identifisert seg som lege via HelseID for å kunne se registreringsskjemaet og rekvirere influensavaksiner. HelseID-knappen finnes øverst på siden.

Vaxigrip 2021/2022 (holdbarhet 31.8.2022) er fortsatt tilgjengelig i nettbutikken. Den kan være aktuell for personer som trenger influensavaksine gjennom våren/sommeren 2022, for eksempel før reise til sørlige halvkule. Rekvirenter må påse at de rekvirerer rett vaksine.

Brev til kommuner og helseforetak om bestilling av influensavaksine 2022-2023 (pdf)