Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Fakturering av influensavaksine 2020/2021»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Fakturering av influensavaksine 2020/2021

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Fakturering av influensavaksine 2020/2021

Publisert


Helse- og omsorgsdepartementet vedtok nylig at influensavaksinen 2020/2021 skal være gratis til personer som har økt risiko for alvorlig sykdom og død ved influensasykdom (risikogruppene). Vedtaket gjelder de vaksinene som tilbys til risikogruppene gjennom influensavaksinasjonsprogrammet, dvs. Influvac Tetra, Vaxigrip Tetra og Fluad.

Dette vedtaket ble fattet etter at kommuner og helseforetak hadde bestilt vaksine fra Folkehelseinstituttet. Vi fikk dermed ikke lagt til rette for differensiert bestilling av vaksine tiltenkt risikogrupper (gratis) og vaksine tiltenkt helsepersonell (ikke gratis). 

Folkehelseinstituttet antar at mange bestillinger vi har mottatt på Influvac Tetra / Vaxigrip Tetra er en blanding av vaksine tiltenkt risikogrupper og vaksine tiltenkt helsepersonell. Folkehelseinstituttet kommer ikke til å fakturere for vaksinedoser tiltenkt risikogruppene. Vi vil etterspørre den informasjon vi trenger fra kommuner og helseforetak for å fakturere for vaksinedoser tiltenkt helsepersonell. 

Fram til 1. desember 2020 er influensavaksinen forbeholdt risikogrupper og helsepersonell med pasientkontakt. Folkehelseinstituttet sender derfor ikke ut vaksinedoser bestilt til bruk utenom influensavaksinasjonsprogrammet. Vi vil ta direkte kontakt med berørte kunder.

Nyhetssak (Helsedirektoratet)

Økonomiske forhold ved vaksinasjon i programmet:

Influensavaksinasjonsprogrammet - Vaksinasjonsveileder for helsepersonell