Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «EØS-samarbeidet: Romania lyser ut midler til helseprosjekter»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • EØS-samarbeidet: Romania lyser ut midler til helseprosjekter

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

EØS-samarbeidet: Romania lyser ut midler til helseprosjekter

Publisert


Dette er Romanias første åpne utlysning og gjelder prosjektsøknader for bedre tilgang til helsetjenester for sårbare grupper, inkludert rombefolkningen.

Hva slags prosjekter?

Utlysningen sikter mot prosjekter med mål om å forbedre lokale helsetjenester for sårbare grupper gjennom oppsøkende tjenester og andre tiltak. Det omfatter helsetjenester for mor og barn, forebygging av smittsomme sykdommer og forebygging av ikke-smittsomme sykdommer. Inkludert er også investeringer i infrastruktur for forebyggende helseomsorg og IT-opplæring og informasjon og bevisstgjøringskampanjer. Det oppfordres til initiativer for å styrke samarbeidet mellom offentlige etater og sivilsamfunn og sikre at prosjektene møter brukernes behov.

Hvem kan søke?

Utlysningen er rettet mot rumenske offentlige institusjoner og private virksomheter. Frivillige organisasjoner kan ikke stå som søkere i denne utlysningen, men kan delta som prosjektpartner. Søkere som har skaffet seg samarbeidspartnere fra norske offentlige eller private organisasjoner eller virksomheter, vil få ekstra poeng i utvelgingsprosessen. Det bilaterale fondet kan finansiere måter å møtes på som kan lette prosessen for å finne gode norske prosjektpartnere og hente ekspertråd underveis i planleggingen av prosjektsøknaden.

Budsjett og søknadsfrister

Budsjettpotten er på i alt 9 millioner euro. Av dette utgjør EØS-midler 85 prosent mens resten dekkes over det rumenske helsedepartementets budsjett. En prosjektsøknad kan ligge på mellom en halv og én million euro.

Søknadsfristen er 4. januar 2021. På grunn av korona-pandemien er utlysningen blitt noen måneder forsinket.

Mer informasjon:

Call for proposals no 1 Access to health services

APPLICANT GUIDE - Open call for proposals no 1: Improving the access to health care services for vulnerable groups, including Roma 

Faktaark, EØS-programmet om folkehelse i Romania (mars 2020, pdf)

Kontaktperson ved Folkehelseinstituttet:

Solfrid Johansen