Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Elektronisk registrering av vaksinering med Fluad i SYSVAK-nett»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Elektronisk registrering av vaksinering med Fluad i SYSVAK-nett

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Elektronisk registrering av vaksinering med Fluad i SYSVAK-nett

Publisert Oppdatert


SYSVAK-nett er en ny webløsning for elektronisk registrering av vaksinasjoner til SYSVAK, og som er tilgjengelig fra 7. desember 2020. Denne kan brukes på utstyr tilkoblet sikker sone (Helsenett). Det er også mulig å innhente vaksinasjonsstatus for covid-19 relaterte vaksinasjoner (vaksine mot sesonginfluensa, pneumokokksykdom, kikhoste og covid-19) i løsningen.

Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK har bedt alle aktører som vaksinerer med Fluad, om å registrere disse vaksinasjonene i SYSVAK-nett dersom de ikke allerede har et elektronisk pasientjournal- (EPJ) system som kommuniserer med SYSVAK. Denne innsatsen bidrar til viktig utprøving av funksjonalitet, tilgjengelighet og brukervennlighet av den nye løsningen.

Tilbakemelding fra Fluad-vaksinatører er essensielt for å tilpasse løsningen til brukerne dersom det er behov for det –i forkant av en koronavaksine. SYSVAK-nett er nettopp utviklet for å imøtekomme behovet for å ha et system som melder elektronisk til SYSVAK for de aktørene som vil ha en rolle i vaksinering mot Covid-19, men som ikke har et EPJ-system med SYSVAK-integrasjon på plass i tide.

Når en vaksine mot covid-19 blir tilgjengelig, er det nødvendig for risikovurderingen, oppfølging av sikkerhet og effekt av vaksinasjon, å ha løpende oversikt over vaksinerte og vaksinasjonsdekningen i befolkningen. Dette forutsetter sanntidsoppdaterte opplysninger i SYSVAK om hvem som er vaksinert og hvilke vaksiner og hvor mange dosert som er gitt. Sanntidsoppdatere opplysninger i SYSVAK sikres kun ved elektronisk registrering av vaksinasjoner.  

For å få tilgang til SYSVAK-nett må du ha gyldig autorisasjon som lege, sykepleier, provisorfarmasøyt, reseptarfarmasøyt eller apotektekniker, og logge deg inn med eID som for eksempel BuyPass eller BankID. Helsepersonell trenger ikke å foreta seg noe for å ta i bruk SYSVAK-nett, utover å ha tilgang på egen eID. 

SYSVAK-nett kan nås via helsenettet på sysvaknett.fhi.no fra 7. desember 2020. Lokal IT-support må sikre teknisk tilrettelegging for de ulike virksomhetene som skal bruke SYSVAK-nett. Det er viktig at lokal IT legger et ikon/ inngang på sikker sone for enkel tilgang til løsningen. Se lenke for teknisk dokumentasjon om hvordan virksomheten kan nå SYSVAK-nett via helsenettet nederst i brevet.   

Lenker