Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Detaljert informasjon om utsending av influensavaksine»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Detaljert informasjon om utsending av influensavaksine

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Melding

Detaljert informasjon om utsending av influensavaksine

Publisert Oppdatert


Som tidligere annonsert blir det hovedutsending av de tradisjonelle influensavaksinene (Influvac Tetra, Vaxigrip Tetra) i uke 40-43. Til Nord-Norge og Svalbard sendes vaksinen med posten/Bring. Til resten av landet sendes vaksinen med kjølebil, og dere finner detaljert leveringsinformasjon (dato, klokkeslett) i oversikten under.

Uke 40/41: Nord-Norge, Svalbard

Uke 41: Østlandet

Uke 42: Agder, Rogaland, Vestland

Uke 43: Møre og Romsdal, Trøndelag

Ikke alle forsendelser inneholder frostindikator og tilhørende skriv, fordi temperatur under distribusjon er sikret/dokumentert i kjølebil/kjølekube.

Fristen for forhåndsbestilling av vaksine var 1. juni. Ordre mottatt innen starten av august leveres med hovedutsendingen. Øvrige ordre (inkludert tilleggsbestillinger mottatt etter starten av august) leveres fra uke 43/44 og utover.

Oppdatert 22.9.2020: Fram til 1. desember 2020 er influensavaksinen forbeholdt risikogrupper og helsepersonell med pasientkontakt. Folkehelseinstituttet sender derfor ikke ut vaksinedoser bestilt til bruk utenom influensavaksinasjonsprogrammet. Vi vil ta direkte kontakt med berørte kunder.

Leveringsdato/tidspunkt for hver enkelt kunde er oppgitt på kjørerutene. Kundenummer er lik brukernavn i nett­butikken og finnes på tidligere ordrebekreftelser fra order@fhi.no og på pakksedler fra FHI. Kunder som mangler i rutetabellene får vaksine fra uke 43/44 og utover.

Vi ber dere være tilstede for å ta imot vaksine på oppgitt dato. Vaksinen blir i utgangspunktet levert i tidsrommet 8-16, men det kan bli avvik fra oppgitt leveringstidspunkt. Det er fint hvis de som har levering sent på dagen kan vente hvis sjåføren ikke rekker fram til kl. 16. 

Adjuvantert inaktivert influensavaksine (Fluad) kommer til Norge i november, og vil bli distribuert senere enn de tradisjonelle influensa­vaksinene. Når Fluad blir tilgjengelig bør vaksinering skje raskt. Vaksinasjon med Fluad i november/desember vil gi effekt lengre utover vinteren sammenlignet med vaksinasjon med tradisjonell influensavaksine i oktober. Fluad skal i sesongen 2020/21 primært gis til beboere over 65 år i sykehjem og omsorgsboliger/forsterkete botilbud. Deretter kan vaksinen tilbys til personer over 80 år som står i kø for institusjonsplass og/eller har et omfattende hjelpebehov for å ivareta egen helse.

Influensavaksinering skal meldes til SYSVAK. Vanlig inaktivert sesonginfluensavaksine skal registreres med kode FLU02. Adjuvantert inaktivert influensavaksine skal registreres med kode AII02. Den nasale vaksinen (nesespray) skal registreres med kode FLU03. Fra høsten 2020 kan årsak til influensavaksinasjon registreres i SYSVAK. Årsak kan registreres som risikogruppe, helsepersonell, annen årsak eller ukjent årsak.