Hopp til innhold

Melding

Covid-19: nettundervisning om personlig beskyttelsesutstyr og håndhygiene

Publisert


Den 5. og 6. mai arrangerer Folkehelseinstituttet fem nettundervisninger om bruk av personlig beskyttelsesutstyr og håndhygiene til rett tid: Hvordan forebygger vi og hva gjør vi når smitte er påvist?

Nettundervisning for fem type arbeidsplasser

Nettundervisningen retter seg mot personell ved disse arbeidsplassene:
(trykk på lenken nedenfor for ditt kurs)

Tema:
Bruk av personlig beskyttelsesutstyr, håndhygiene og andre praktiske smittevernråd knyttet til covid-19.

Nettundervisningen kan følges live. Opptak av undervisningen vil legges ut etterpå for dem som ikke har anledning til å delta.

Det er ikke nødvendig å melde seg på arrangementet, men det er anledning til å sende inn faglige spørsmål både før og under arrangementet. Vi vil forsøke å svare ut så mange spørsmål som mulig under spørsmålsrunden.

Arrangeres i anledning Håndhygienedagen

Nettundervisningen arrangeres i anledning den globale håndhygienedagen, 5. mai. Årets slagord er Gjør du det ofte nok og temaet er Håndhygiene til rett tid.

– Håndhygiene og bruk av beskyttelsesutstyr er blant de aller viktigste tiltakene for å hindre spredning av covid-19 i helsetjenesten. Anbefalingene for håndhygiene er de samme når man benytter beskyttelsesutstyr som ellers, sier seniorrådgiver Mette Fagernes i Folkehelseinstituttets avdeling for resistens- og infeksjonsforebygging.

Arrangører er Folkehelseinstituttet i samarbeid med regionale kompetansesentre for smittevern, Den nasjonale arbeidsgruppen for håndhygiene og Helsedirektoratet.

Mer informasjon
Her kan du lese mer om markeringen av Håndhygienedagen 5. mai og om bestilling av utstyr.

Årets film: Gjør du det ofte nok? Markering av håndhygienedagen 5. mai 2020