Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Kunnskapsbasert praksis - nettressurs og e-læringskurs»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Kunnskapsbasert praksis - nettressurs og e-læringskurs

Artikkel

Kunnskapsbasert praksis - nettressurs og e-læringskurs

Nettressursen og e-læringskurset i kunnskapsbasert praksis lærer deg å finne, vurdere kritisk og bruke oppsummert forskning om effekt av behandling slik at du kan ta kunnskapsbaserte beslutninger.

skjerm og headsett
Shutterstock/kunnskapsbasertpraksis.no

Nettressursen og e-læringskurset i kunnskapsbasert praksis lærer deg å finne, vurdere kritisk og bruke oppsummert forskning om effekt av behandling slik at du kan ta kunnskapsbaserte beslutninger.


Kunnskapsbasert praksis er å ta faglige avgjørelser basert på systematisk innhentet forskningsbasert kunnskap, erfaringsbasert kunnskap og ved å lytte til pasientens ønsker og behov i en gitt situasjon.

Kunnskapskildene

Kunnskapskildene kan for eksempel være kollegaer, eksperter, forskning, retningslinjer, kurs osv. Kildene har styrker og svakheter. De som arbeider i klinisk praksis, må være bevisst på disse styrkene og svakhetene. Kunnskapsbasert praksis hjelper deg med å øke bevisstheten om og reflektere over hvilke kunnskapskilder du baserer dine handlinger på.

Nettressurs i kunnskapsbasert praksis

Nettressursen www.kunnskapsbasertpraksis.no er laget i et samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og Høgskulen på Vestlandet.

E-læringskurs

Mye av innholdet på www.kunnskapsbasertpraksis.no er integrert i et e-læringskurs i kunnskapsbasert praksis. Hele kurset tar 4-5 timer å gjennomføre, men det er delt opp i mindre bolker på mellom 10 og 40 minutter.

 

Mer informasjon og eventuell gjennomføring av kurset