Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «European Observatory Health Systems Policy Monitor»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • European Observatory Health Systems Policy Monitor

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Artikkel

European Observatory Health Systems Policy Monitor

Publisert Oppdatert

The Observatory skal støtte og fremme kunnskapsbasert helsepolitikk ved omfattende og grundige analyser av helsesystemene i Europa.

The Observatory skal støtte og fremme kunnskapsbasert helsepolitikk ved omfattende og grundige analyser av helsesystemene i Europa.


The European Observatory on Health Systems and Policies er et internasjonalt partnerskap i regi av WHOs regionskontor for Europa, der Folkehelseinstituttet representerer Norge. Organisasjonen skal støtte og fremme kunnskapsbasert helsepolitikk ved omfattende og grundige analyser av helsesystemene i Europa. The Observatory publiserer systematiske oversikter for hvert enkelte land, samt tematiske studier, policy briefs og analyser av helsesystemer. Flere ikke-europeiske land som Japan, Canada og USA deltar aktivt.

I 2020 publiserte Folkehelseinstituttet en beskrivelse av det norske helsetjenestesystemet i rapportserien Health Systems in Transition (HIT). Rapporten er på engelsk og inneholder en detaljert beskrivelse av helsesystemet, etablerte helsereformer og nye initiativ. I løpet av de siste 20 årene er det utgitt fire nasjonale rapporter for det norske helsesystemet i denne serien.

The Health Systems and Policy Monitor (HSPM) er et internasjonalt nettverk for medlemslandene. Det drifter en nettside med relevante oppdateringer av informasjonen i HiT-rapportene, samt at en kan lage egne avgrensede rapporter ved å velge informasjon og land man ønsker å sammenligne.

HSPM-nettverket har på oppdrag av WHO også opprettet en nettside, Health System Response Monitor, som beskriver de ulike lands respons på covid-pandemien, samt pågående analyser.

Historikk

02.07.2020 Byttet artikkel type fra prosjekt til artikkel. Tekst oppdatert med nye lenker.