Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Gratis tilgang til kliniske oppslagsverk»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Gratis tilgang til kliniske oppslagsverk

Artikkel

Gratis tilgang til kliniske oppslagsverk

Helsebiblioteket.no gir gratis tilgang til de store kliniske oppslagsverkene UpToDate og BMJ Best Practice, til norske Legevakthåndboken og til legemiddeloppslagsverket Micromedex.

helsefagperson med pc
Colourbox.com

Helsebiblioteket.no gir gratis tilgang til de store kliniske oppslagsverkene UpToDate og BMJ Best Practice, til norske Legevakthåndboken og til legemiddeloppslagsverket Micromedex.


For å få svar på kliniske spørsmål bør vi henvende oss til kunnskapskildene som ligger øverst i kunnskapspyramiden. Der får vil tilgang til den mest oppsummerte og bearbeidede kunnskapen.

Blant de øverste kunnskapskildene finner vi oppslagsverkene BMJ Best Practice og UpToDate.

BMJ Best Practice

BMJ Best Practice er et kunnskapsbasert oppslagsverk fra Storbritannia. Oppslagsverket er nyttig for alle som jobber i helsetjenesten.

BMJ har laget en veiledningsfilm som viser deg hvordan du kan søke. Alle med norsk IP-adresse har tilgang.

Best Practice er også tilgjengelig som gratis nedlastbar app.

UpToDate

UpToDate er et omfattende, kunnskapsbasert oppslagsverk fra USA som gir rask informasjon om diagnoser, behandling og prognoser. Oppslagsverket dekker over 10.000 kliniske temaer innen mer enn 20 spesialiteter, også sjeldne tilstander. UpToDate gir deg i tillegg oppdaterte nyheter fra en rekke spesialiteter.

OsloMet har laget en veiledningsfilm som viser deg hvordan du kan bruke oppslagsverket.

Alle institusjoner som helsepersonell jobber i kan registrere sine IP-adresser hos Helsebiblioteket.no og få tilgang til oppslagsverket. Via denne tilgangen kan helsepersonell lage seg en egen bruker slik at tilgangen kan benyttes også hjemmefra.

Dette gir deg også muligheten til å laste ned appen på nettbrett og mobil helt gratis.

Legevakthåndboken

Legevakthåndboken er en praktisk håndbok som gir helsepersonell i allmennpraksis og på legevakt behandlingsråd. Her kan du raskt finne fram til råd om livreddende behandling og håndtering av skader og ulykker, i tillegg til informasjon om symptomer, sykdommer og behandling. Legevakthåndboken utgis av Gyldendal forlag og Nasjonalt kompetansesenter for legevaktmedisin.

Legevakthåndboken er tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse.

Den kan også lastes ned gratis som app.

IBM Micromedex med Martindale

Micromedex er et omfattende internasjonalt oppslagsverk om legemidler. Der finner du informasjon om et stort antall legemidler, blant annet om bruk, virkemåte, dosering, interaksjoner, bivirkninger og individuelle tilpasninger. Gjennom oppslagsverket får du også tilgang til håndbøker som Martindale, NeoFax, Trissel’s og Index Nominum.

IBM Micromedex er tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse.

Oppslagsverket omfatter også flere apper for mobile enheter.