Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Vil du vite hvordan brukerne opplever samhandling?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Vil du vite hvordan brukerne opplever samhandling?

Artikkel

Vil du vite hvordan brukerne opplever samhandling?

En mulighet er å gjennomføre en brukererfaringsundersøkelse med utgangspunkt i spørsmålene nedenfor.

En mulighet er å gjennomføre en brukererfaringsundersøkelse med utgangspunkt i spørsmålene nedenfor.


For mange brukere er det avgjørende at de ulike helsetjenestene samhandler på en god måte. Kunnskapssenteret har derfor utviklet en liste av spørsmål som kan være relevante for å finne ut mer om hvordan brukerne selv opplever samhandlingen.

Hvilke spørsmål som er relevante må vurderes lokalt, avhengig av hvilke tjenester man ønsker å vite mer om. Spørsmålene man finner på denne siden er utviklet i dette prosjektet (liste 1), men det er også spørsmål hentet fra andre av Kunnskapssenterets undersøkelser (liste 2). På denne siden finner man også lenker til andre som har utviklet spørsmål, skjema eller ressurser på dette området.

Lister med spørsmål

Liste 1: Spørsmål utviklet i Kunnskapssenterets samhandlingprosjektet
Liste 2: Spørsmål utviklet i andre av Kunnskapssenterets prosjekter

Sjekkliste

Sjekkliste for hvordan man kan gjennomføre en brukererfaringsundersøkelse lokalt
(PDF-versjon her)

Spørreskjema-mal

Denne malen i Word kan brukes til å lage spørreskjema med spørsmål som er hentet fra listene ovenfor eller fra andre kilder.

Arbeidet med å utvikle spørsmål for å måle brukererfaringer med samhandling var initiert av Kunnskapssenteret. Formålet med prosjektet da det startet var å utvikle et verktøy i form av ett eller flere spørreskjema. En viktig del av prosjektet var å vurdere og beslutte hvilke brukergrupper undersøkelsen skulle sentreres rundt. Det viste seg imidlertid å være vanskelig å lage spørreskjemaer, grunnet mange ulike behov for samhandling blant ulike grupper av brukere. Derfor besluttet vi å lage en liste med samhandlingsspørsmål som sammen med spørsmål fra de skjemaene vi allerede har utviklet kan brukes som utgangspunkt for å lage egne skjema.

Hva mener pasientene om samhandling?

I Kunnskapssenterets rapporter om brukererfaringsundersøkelser kan man blant annet lese hva ulike pasientgrupper mener om samhandling.