Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Sommerbrev fra Symptometer»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sommerbrev fra Symptometer

Artikkel

Sommerbrev fra Symptometer

Nå er sommeren her og vi på Folkehelseinstituttet ønsker å si hjertelig takk til alle dere som deltar i Symptometer, og samtidig gi dere litt informasjon.

God sommer. Illustrasjonsbilde: Colourbox.com
God sommer. Illustrasjonsbilde: Colourbox.com

Nå er sommeren her og vi på Folkehelseinstituttet ønsker å si hjertelig takk til alle dere som deltar i Symptometer, og samtidig gi dere litt informasjon.


Svarene som dere har sendt oss har hver uke inngått i Folkehelseinstituttets rapport om status for covid-19-pandemien. Dataene inngår i grunnlaget for beslutninger om håndtering av pandemien. Informasjonen er verdifull fordi den er uavhengig av at folk oppsøker helsetjenesten eller testes.

I juli vil du ikke motta ukemeldinger fra Symptometer. Mange er på ferie andre steder enn der de er folkeregistrert. Det vil derfor være vanskelig å se hvor i landet en eventuell opphopning av personer med symptomer befinner seg. Fra begynnelsen av august vil du igjen motta ukentlige skjemaer fra Symptometer. Vi håper du fortsetter å hjelpe oss med å svare.

Ønsker både vaksinerte og uvaksinerte deltakere

Stadig flere er vaksinerte mot covid-19, og vi har fått spørsmål om det er nyttig at de fortsetter å svare på ukemeldingene. Informasjonen fra deltakere er nyttig uavhengig av vaksinasjonsstatus. Mange i samfunnet er fortsatt ikke vaksinerte, og det kan også gi verdifull innsikt i om det er forskjeller i symptomer blant vaksinerte og uvaksinerte. Det er også behov for å kunne følge med på hvilke symptomer man får dersom man blir syk med korona selv om man har tatt vaksine. Vi har også benyttet Symptometer til å stille spørsmål om opplevd sykdomsbyrde. Lignende spørsmål kan bli aktuelle i tiden fremover. Vi setter derfor stor pris på alle deltakere.

Over sommeren vil vi øke antall deltakere i Symptometer, blant annet inkludere barn (0-16 år) og deres foreldre.

Med dette ønsker vi alle deltakere en riktig god sommer!