Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Siste nytt til deg som er med i Symptometer»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Siste nytt til deg som er med i Symptometer

Artikkel

Siste nytt til deg som er med i Symptometer

Her finner du siste, samt tidligere nyhetsbrev fra Symptometer.

God sommer. Illustrasjonsbilde: Colourbox.com
God sommer. Illustrasjonsbilde: Colourbox.com

Her finner du siste, samt tidligere nyhetsbrev fra Symptometer.


Innhold på denne siden

Siste nytt: Nyhetsbrev Symptometer, juni 2022

Sommerbrev til deltakere i Symptometer

Nok en gang: TUSEN TAKK til hver og en av dere som fremdeles er med i Symptometer og svarer på våre ukentlige utsendelser. Resultatene fra Symptometer spiller nå en nøkkelrolle i overvåkingen av covid-19 i Norge, spesielt siden personer med koronavirus nå testes i langt mindre grad med PCR-tester enn tidligere. 

Symptometer gir tidlige signaler

Det er en stund siden Norge åpnet opp igjen og de smittebegrensende tiltakene ble fjernet. Vi er glade for at vi har kunnet ta hverdagen tilbake og nå lever mer eller mindre som før epidemien traff Norge.  

Like fullt følger FHI fortsatt med på covid-19-situasjonen. Vi vet ikke hvordan høsten og vinteren vil bli. Når vi nå nærmer oss juli måned, sees det en økning i smittespredning og sykehusinnleggelser grunnet covid-19. Dette kom det tidlige signaler på gjennom Symptometer, som viste oppgang i både symptomer og andelen av respondenter som testet positivt. Slike signaler er svært nyttige i håndteringen av pandemien – som ikke er over – og derfor er deres ukentlige svar på våre spørreskjemaer av stor betydning i Norges videre håndtering av epidemien.

Stopp i utsendelse av spørreskjema i uke 30 og 31

FHI følger med på smittesituasjonen også gjennom sommermånedene. Symptometer gir et verdifullt innblikk i omfanget av koronavirus og endringer i situasjonen. De ukentlige spørreskjemaene vil derfor sendes ut som vanlig nesten gjennom hele sommeren. Vi håper dere kan sette av noen få minutter til disse også i tiden som kommer.  

I uke 30 og 31 blir det imidlertid et stopp i utsending – da trenger noen hardtarbeidende kolleger å få fri.  

Hva brukes resultatene fra Symptometer til nå? 

Informasjonen fra Symptometer brukes hver uke til å vurdere covid-19-situasjonen i Norge. Annenhver uke brukes informasjonen fra dere inn i FHI’s covid-19-ukerapport. Informasjonen er også viktig i FHI’s risikovurderinger om koronasituasjonen i Norge for de nærmeste månedene. Informasjonen etterspørres også mer sporadisk i andre vurderinger, som for eksempel angående vaksineråd.

Dere kan lese mer om resultater fra Symptometer her:

Dersom du ønsker å følge med på nyheter fra Symptometer, kan du trykke på ikonet “Få siste nytt” øverst til venstre på Symptometers temaside.

Vi setter stor pris på deres bidrag og håper dere blir med oss videre.

Med dette ønsker vi dere en riktig god sommer!

Tidligere nyhetsbrev