Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Offisiell statistikk fra FHI»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Offisiell statistikk fra FHI

Artikkel

Offisiell statistikk fra FHI

FHI er ansvarlig for en rekke statistikker som defineres som offisiell statistikk og som er en del av nasjonalt statistikkprogram. På denne siden finner du en utlisting av disse statistikkene.

Sort-hvitt bilde av et kakediagram. En fjerdedel av kaken er markert i sort, resten av kaken er grå.
Foto: Colourbox.com

FHI er ansvarlig for en rekke statistikker som defineres som offisiell statistikk og som er en del av nasjonalt statistikkprogram. På denne siden finner du en utlisting av disse statistikkene.


Offisiell statistikk er definert i Statistikkloven som statistikk som omfattes av nasjonalt statistikkprogram. Programmet legger rammene for hvilke områder SSB og andre offentlige myndigheter skal produsere statistikk om. Programmet definerer og avgrenser offisiell statistikk, og dekker økonomiske, demografiske, sosiale og miljørelaterte statistikkområder.

Statistikkprogrammet er inndelt i 21 tematiske hovedområder og beskriver betydningen av disse områdene og behovet for statistikk.

Statistikker fra følgende registre i FHI er inkludert i programmet som del av hovedområdet Helse og omsorg:

Vi samarbeider dessuten med SSB om produksjon og videreutvikling av statistikken om røyk, alkohol og andre rusmidler.

Vi er også forpliktet til å sende statistikk om dødsårsaker til Eurostat gjennom EØS-avtalen. Denne statistikken regnes som europeisk offisiell statistikk, og skal også utvikles i tråd med Retningslinjer for europeisk statistikk