Hopp til innhold
Lukk

Få varsel ved oppdateringer av «Teknisk informasjon for SYSVAK»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte og slette din e-postadresse ved å følge lenke i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Teknisk informasjon for SYSVAK

Oops, noe gikk galt...

... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.

... last inn siden på nytt og prøv igjen.

Artikkel

Teknisk informasjon for SYSVAK

Publisert Oppdatert

Primært for leverandører av EPJ-løsninger og eventuelle andre personer som arbeider med tekniske sider rundt kommunikasjon med SYSVAK. Hensikten er å informere om nødvendige tekniske detaljer for å kunne utvikle og produksjonssette løsninger som skal samhandle elektronisk med SYSVAK.

Primært for leverandører av EPJ-løsninger og eventuelle andre personer som arbeider med tekniske sider rundt kommunikasjon med SYSVAK. Hensikten er å informere om nødvendige tekniske detaljer for å kunne utvikle og produksjonssette løsninger som skal samhandle elektronisk med SYSVAK.


Implementasjon av SYSVAK-meldinger

Meldingsbeskrivelse 

Test- og godkjenningsprosessen

Integrasjon med SYSVAK

SYSVAK har tre forskjellige miljøer: Produksjonsmiljø, stagingmiljø og testmiljø. All testing skal foregå mot testmiljø. Ved spesielle behov kan virksomheter kontakte FHI for å kunne utføre integrasjon mot SYSVAKs stagingmiljø.

Produksjonsmiljø

Produksjonsmiljøet til SYSVAK kan nåes på fhi-sysvak@edi.nhn.no over Norsk Helsenett. Nivå 2 HER-ID i adresseregisteret er 138619.

Stagingmiljø

Stagingmiljøet til SYSVAK kan nåes på staging-fhi-sysvak@edi.nhn.no over Norsk Helsenett. Bruk HER-ID 138619 og samme sertifikater som i test.

Testmiljø

Testmiljøet bruker testpersoner fra SYSVAK sin testfamilie (se nedenfor).

Krav til sikkerhet

  1. Integrasjon mot staging- og produksjonsmiljøet er reservert kommunikasjonspartnere som har lovlig rett og behov for tilgang.
  2. Integrasjon mot staging- og produksjonsmiljøet krever at kommunikasjonspartnere oppfyller krav til Norm for informasjonssikkerhet i helsesektoren.

Testfamilie

SYSVAK har en fiktiv testfamilie som brukes i SYSVAK sitt testmiljø.
Les om bruk av testfamilien.

Kontakt  for å få tilgang til testfamilien.

SYSVAK kodeverk

Eksport av SYSVAK data

Detaljert beskrivelse av eksportformatet  Dok 33 - SYSVAK Eksportformat.

Eksempler

Kontakt for ytterligere informasjon

For bistand om teknisk oppsett i Helsenettet, ta kontakt med NHN Kundesenter: . Det er viktig at dere oppgir hvilken kommunikasjonspart dere sender fra (HER-ID nivå 2) og hvilken HER-ID og edi-adresse til "Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK" dere benytter. Dersom dere ønsker bistand til teknisk testoppsett, oppgi i tillegg hvilket testmiljø dere ønsker bistand på (test/qa).

  • E-post:

 

 

Teknisk informasjon for SYSVAK-nett

Her finner du teknisk informasjon for bedrifter med brukere som skal bruke SYSVAK-nett for registrering av vaksinasjoner.

 

Historikk

17.11.2020: Oppdatert med teknisk informasjon om SYSVAK-nett.

Innhold på denne siden