Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «SYSVAK-koder»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • SYSVAK-koder

Artikkel

SYSVAK-koder

Hvert vaksinepreparat har en SYSVAK-kode som bygger på ATC-koden for legemidler. SYSVAKs offisielle kodeverk er til enhver tid publisert og oppdatert på Volven. Du finner også koder for vaksiner gitt i utlandet.

Hvert vaksinepreparat har en SYSVAK-kode som bygger på ATC-koden for legemidler. SYSVAKs offisielle kodeverk er til enhver tid publisert og oppdatert på Volven. Du finner også koder for vaksiner gitt i utlandet.


Innhold på denne siden

SYSVAK-koder

Hver type vaksinepreparat har en SYSVAK-kode som bygger på ATC-koden (se Felleskatalogen). En SYSVAK-kode består av to eller tre store bokstaver som angir vaksinetype og to tallsiffer som bygger på ATC-koden. Samme SYSVAK-kode kan kode for flere synonympreparater. For rene bakterievaksiner og rene virusvaksiner er det tilstrebet å lage koder som har navnelikhet med vaksinetypen (f. eks. DT, MMR, TYF). For kombinerte bakterie- og virusvaksiner er bokstavkoden KOM.

De elektroniske journalsystemene som i dag kommuniserer med SYSVAK, har mulighet for å hente oppdaterte kodeverk direkte fra SYSVAK. Slike oppdateringer må initieres av brukeren. Kontakt din EPJ-leverandør hvis du ikke vet hvordan du skal hente SYSVAK kodeverkene ved bruk av ditt system.

Volven er en nasjonal database som skal gi oversikt over, og tilgang til helsetjenestens felles metadatagrunnlag, herunder kodeverk, klassifikasjoner, termer, begrepsdefinisjoner, datadefinisjoner, m.m.

Historikk

19.01.2023: Oppdatert PDF med SYSVAK-koder.

05.07.2022: nye SYSVAK koder

10.06.2022: Oppdatert SYSVAK-koder

28.10.2021: La til ny liste SYSVAK-koder (PDF). 

07.09.2021: Oppdatert SYSVAK-koder.

18.06.2021: La til ny liste SYSVAK-koder (PDF). 

17.06.2021: La til nye og oppdaterte SYSVAK-koder med beskrivelse, preparat og ATC-kode for Covid-19 vaksiner.

21.12.2020: La til SYSVAK-koder for Covid-19 vaksiner og ny liste av koder (PDF)