Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Hva finnes av vaksinasjonsopplysninger på helsenorge.no?»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Hva finnes av vaksinasjonsopplysninger på helsenorge.no?

Artikkel

Hva finnes av vaksinasjonsopplysninger på helsenorge.no?

Vaksinasjonskortet på helsenorge.no gir deg opplysninger om hvilke sykdommer en er vaksinert mot.

Vaksinasjonskortet på helsenorge.no gir deg opplysninger om hvilke sykdommer en er vaksinert mot.


I vaksinetjenesten på helsenorge.no kan en få tilgang til eget vaksinasjonskort. Dette er basert på innmeldte opplysninger til Nasjonalt vaksinasjonsregister SYSVAK. Dette vaksinasjonskortet er en gyldig dokumentasjon på den enkelte sin vaksinasjonsstatus. Dersom vaksinasjonskortet mangler opplysninger, eller noe av informasjonen er feil, må en henvende seg til vaksinasjonssted for å få rette dette.

Vaksinasjonskortet gir en oversikt over hvilke sykdommer en er beskyttet mot, og dato for når vaksinasjonen ble foretatt. Foreløpig er det ikke mulig å vise hvor lenge en har beskyttelse mot de enkelte sykdommene basert på siste vaksinasjonsdato.

Informasjon om preparat finnes på helsenorge.no, men det vises ikke på vaksinasjonskortet. Slik det er løst i dag, så kan en person få oversikt over utvidede vaksinasjonsopplysninger ved å logge seg inn i tjenesten som heter Helseregistre. Der finnes en oversikt over type vaksine og SYSVAK-kode, samt navn/identifikator på helseenhet som har registrert vaksinasjonen. Dersom preparat og batchnummer er meldt inn fra vaksinatør vil dette vises her. Hver koronavaksine (preparat) har en unik SYSVAK-kode, og preparat kan derfor kobles til SYSVAK-koden som er registrert. Du kan da få kunnskap om hvilket preparat som er satt, selv om ikke vaksinepreparat er registrert.

Det er flere grunner til at preparat ikke fremkommer på vaksinasjonskortet:

  1. Det er sykdommen en er beskyttet mot som er prioritert i visningen.
  2. Preparat er ikke obligatorisk i innmeldingen til SYSVAK, og kan være mangelfullt utfylt. Dette vil da være en suboptimal kilde å basere opplysninger til vaksinasjonskortet på.
  3. Preparat kan ha ulike navn i ulike deler av verden, og kan derfor være problematisk som informasjonskilde til vaksinasjonsstatus mellom land.

Før koronapandemien har det ikke vært behov for å vise preparat på vaksinasjonskortet til helsenorge.no. Det er forståelse for at dette har endret seg med pandemien og vaksinering mot covid-19.