Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Korrigering av feil- eller mangelfullt registrerte koronavaksiner»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Korrigering av feil- eller mangelfullt registrerte koronavaksiner

Artikkel

Korrigering av feil- eller mangelfullt registrerte koronavaksiner

I forbindelse med lansering av et koronasertifikat vil flere få innsyn i vaksinasjonsopplysninger som er registrert i SYSVAK.

I forbindelse med lansering av et koronasertifikat vil flere få innsyn i vaksinasjonsopplysninger som er registrert i SYSVAK.


Gyldigheten av koronasertifikatet, vil være helt avhengig av at registrerte vaksinasjoner i SYSVAK er korrekte og oppdaterte. Gyldigheten bestemmes ut fra: vaksinasjonsdato, vaksinepreparat, korrekt intervall mellom vaksinedoser og fødsels- eller D-nummer.

Dersom personer henvender seg om feil- eller mangelfullt registrerte vaksinasjonsopplysninger av koronavaksiner, må dette rettes av ansvarlig vaksinasjonssted. Vaksinatør har meldeplikt til SYSVAK og er ansvarlig for at opplysningene er korrekte. For koronavaksinasjon skal innrapportering skje umiddelbart etter vaksinasjon (jmf. SYSVAK-registerforskriften § 2-1).

Dersom dette er registrert via et elektronisk pasientjournalsystem (EPJ-system), må det også korrigeres fra journalsystemet. Er vaksinasjonen registrert i SYSVAK-nett, kan det korrigeres fra SYSVAK-nett. Endring av vaksinasjonsopplysninger må gjøres elektronisk slik at det blir dokumentert og elektronisk sporbart. 

Korrigering av feil eller mangelfullt registrerte vaksineopplysninger fra journalsystemet

Feilregistrerte vaksinemeldinger som er sendt elektronisk til SYSVAK skal korrigeres fra journalsystemet, på samme måte som vaksinen opprinnelig ble meldt. I de fleste journalsystemer innebærer dette at en først sletter vaksinemeldingen en opprinnelig sendt, og deretter melder den med korrekte opplysninger. Slettemelding og korrigering skal sendes til SYSVAK. Det er ikke tilstrekkelig med journalnotat om feilføring. Se Sjekkliste for feilregistrering for mer utfyllende informasjon.

I noen tilfeller der det ser ut som registreringen er sendt inn til SYSVAK fra journalsystemet, men innbygger kan ikke gjenfinne vaksinasjonen i koronasertifikatet, så har meldingen i all sannsynlighet ikke blitt sendt til SYSVAK. Da må brukerstøtte til journalleverandør bistå i at meldingen blir sendt inn til SYSVAK. Har du andre tekniske utfordringer med registreringer gjort fra journalsystem, må du kontakte brukerstøtte til journalleverandør. Se Sjekkliste for manglende registrering for mer utfyllende informasjon.

Korrigering av feilregistrerte vaksineopplysninger i SYSVAK-nett

Kun feilregistrerte opplysninger som er registrert i SYSVAK-nett, kan slettes via SYSVAK-nett. Du kan slette registreringer som andre har registrert, men da bør dette avklares med vedkommende som har registrert feil først. Vær varsom når du sletter, slik at du ikke sletter korrekte registreringer.

Det er ikke mulig å endre en registrering. Du må først slette, og deretter registrere vaksinen på ny med riktige opplysninger.

Se i Brukermanual om hvordan du utfører sletting, eller kontakt for bistand.