Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Folkehelseinstituttets ledelse ikke instruert av Helse- omsorgsdepartementet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Folkehelseinstituttets ledelse ikke instruert av Helse- omsorgsdepartementet

Nyhet

Folkehelseinstituttets ledelse ikke instruert av Helse- omsorgsdepartementet

15. september skriver VG at Folkehelseinstituttet har ventet med å publisere en undersøkelse om hvordan folk mener nøytralt utseende snuspakninger vil kunne påvirke bruken.

15. september skriver VG at Folkehelseinstituttet har ventet med å publisere en undersøkelse om hvordan folk mener nøytralt utseende snuspakninger vil kunne påvirke bruken.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Det er korrekt at undersøkelsen ikke er publisert som vitenskapelig artikkel ennå. Et utkast er sendt til tidsskriftet Tobacco and Nicotine research for vurdering.

-Det er en lei misforståelse at ledelsen ved instituttet er bedt om å holde resultatet av undersøkelsen tilbake. Vi har aldri fått beskjed om, eller hatt noe ønske om, å tilbakeholde informasjon. Min vurdering var selvstendig og faglig begrunnet. Fordi konklusjonen av den nye undersøkelsen satte spørsmålstegn ved en tidligere publisert Sirus-artikkel om samme tema, var mitt ønske at notatet fikk en ekstern fagfellevurdering.  Min oppfatning var at vi var enige om dette også internt, sier direktør for område for psykisk og fysisk helse, Knut-Inge Klepp.

Det er ikke noe kontroversielt i å ønske å få en vitenskapelig artikkel vurdert eksternt for å forsikre at innholdet holder faglig stand. Når man ønsker en slik publisering i et fagtidsskrift, hører en fagfellevurdering med til prosessen.

- Alle våre forskere har selvsagt rett til å uttale seg fritt om det de forsker på og resultatene av sitt arbeid. Det gjelder også i denne saken. Den foreløpige analysen av undersøkelsen ble gitt til VG da de spurte om å få den tilsendt (15. august). Nå har vi også valgt å legge ut notatet på våre nettsider. Årsaken til det, er at vi synes saken ikke er riktig framstilt i VG, sier Klepp.