Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Om lag 30 døde av svineinfluensa i 2009»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Om lag 30 døde av svineinfluensa i 2009

Nyhet

Dødsårsakene 2009

Om lag 30 døde av svineinfluensa i 2009

Om lag30personer døde av svineinfluensa i fjor, viser 2009-statistikken fra Dødsårsaksregisteret.Tallene viser også et høyere antall selvmord enn i de foregå

Om lag30personer døde av svineinfluensa i fjor, viser 2009-statistikken fra Dødsårsaksregisteret.Tallene viser også et høyere antall selvmord enn i de foregå


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Mann i sykehusseng
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
I 2009 ble det rapportert vel 570 selvmord til Dødsårsaksregisteret, som er det nest-høyeste siden 1993.

Se også: Økning i antall selvmord

Dødsfall på grunn av svineinfluensa

I Dødsårsaksregisteret er det registrert 32 dødsattester med svineinfluensa som dødsårsak. Folkehelseinstituttets tall viser derimot 29 dødsfall.

- Registreringen i Dødsårsaksregisteret viser at det er to dødsfall som vi sannsynligvis ikke fanget opp i fjor. Trolig vil våre tall bli oppjustert til 31 dødsfall i 2009 på grunn av svineinfluensa, sier fungerende avdelingsdirektør Bjørn Iversen, Folkehelseinstituttet.

I 2009 ble det innført fortløpende varslingsplikt for helsepersonell for alle dødsfall forårsaket av ny influensa A(H1N1) og meldingsplikt for alle laboratoriebekreftede tilfeller av ny influensa A(H1N1). Dødsårsaksregisteret baserer sine meldinger på dødsattester og i noen tilfeller også obduksjonsrapporter.

Sammen med Statistisk sentralbyrå (SSB) har Iversen gått gjennom dødsårsaksmeldingene til registret for å avklare hva forskjellen mellom Folkehelseinstituttet og Dødsårsaksregisteret skyldes. På denne måten er to nye dødsfall av svineinfluensa fanget opp. 

Tallene vil ikke bli helt like, fordi SSB og Folkehelseinstituttet har litt ulike kriterier for hvilke dødsfall som inkluderes. Statistisk sentralbyrå baserer seg på dødsattester og registrerer ikke dødsfall blant personer som ikke er fast bosatt i Norge. Folkehelseinstituttet har bare inkludert dødsfall der influensa er virologisk bekreftet. 

Forsatt nedgang i infarkt- og kreftdødsfall

Nedgangen i dødsfall på grunn av hjerteinfarkt og andre hjerte- og karsykdommer har pågått i nærmere 40 år blant menn og nærmere 50 år blant kvinner. Den fortsatte også i 2009. Nedgangen i kreftdødsfall har pågått siden 2000 og også denne fortsatte i 2009.

Folkehelseinstituttets statistikkbank Norgeshelsa vil være oppdatert og kvalitetssikret i begynnelsen av januar 2011. Da vil alle diagrammer og tekster i Helsetilstanden i Norge også bli oppdatert med 2009-tall fra Dødsårsaksregisteret.

Se også: Flest yngre døde av svineinfluensa Nyhetsartikkel, Statistisk sentralbyrå