Hopp til innhold

Valgte elementer er lagt i handlekurven

Gå til handlekurv
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Nyhet

Ingen grunn til kyllingpanikk

Publisert


Hvis man følger gode rutiner for kjøkkenhygiene, er det ikke farlig å spise kylling.


Har du funnet en feil?

Vi kjenner ikke til at nordmenn er blitt syke av antibiotikaresistente bakterier fra norsk kylling. Vi vet samtidig at ikke alle er like flinke med kjøkkenhygienen, og derfor ønsker vi å undersøke dette nærmere.  Det pågår en studie der Folkehelseinstituttet er prosjektleder. Det er ikke kunnskapsgrunnlag i dag for å slutte å spise kylling.

Det er viktig at vi er nøye med å vaske hender etter å ha tatt i rått kjøtt og holde redskaper som har vært benyttet til rått kjøtt adskilt fra andre matvarer.

Vi ser en økning internasjonalt, av antibiotikaresistente bakterier i kylling. Det er derfor god grunn til å undersøke den eventuelle betydningen slike bakterier har for menneskers helse. Det er også god grunn til å bekjempe slike bakterier i fjørfeproduksjonen.

Folkehelseinstiuttet er ikke bekymret for at det skal være en direkte effekt på menneskers helse som følge av bruk av Naracin. Naracin er viktig for å ivareta god dyrehelse. Vi risikerer forhøyet antibiotikabruk dersom dette middelet fjernes fra norsk industriell produksjon av kyllingkjøtt. Det er ikke dokumentert negative helseeffekter på mennesker som følge av Naracin-bruk hos fjørfe.

Hvis du vil vite mer om hvordan du beskytter deg mot uønskede bakterier i fjørfe, kan du lese en god beskrivelse på Matportalen