Nasjonalt palestinsk folkehelseinstitutt planlagt med støtte fra Norge
Nyhet
|Oppdatert
Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.
Den norske regjeringen finansierer et prosjekt for å etablere et palestinsk folkehelseinstitutt. En samarbeidsavtale om å etablere instituttet ble denne uken undertegnet av Salam Fayyad, statsminister i Palestina, og utenriksminister Jonas Gahr Støre.
Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsidenSamarbeidsavtalen ble også signert av leder for kontoret til Verdens helseorganisasjon (WHO) på Vestbredden og Gaza, Tony Laurance, og direktør i Nasjonalt folkehelseinstitutt Geir Stene-Larsen. WHO administrerer prosjektet som er finansiert av den norske regjering. Nasjonalt folkehelseinstituttet har en nøkkelrolle som prosjektpartner og bidrar med teknisk støtte og faglig ekspertise.
Formålet med et palestinsk folkehelseinstitutt er å gi informasjon og råd for å bedre folkehelsen i Palestina. Instituttet skal styrke helseovervåking, utvikle de sentrale registre og utføre forskningsprogrammer for å forsyne den palestinske selvstyremyndigheten med vitenskapelig basert kunnskap.
Bidrar med erfaring
Folkehelseinstituttet vil bidra til prosjektet med betydelig erfaring og kunnskap fra overvåking og forskning på folkehelse i Norge og i andre land. Ansatte fra Folkehelseinstituttet i Norge vil være involvert i opplæring av personalet i det nye instituttet.
- Å etablere et nasjonalt folkehelseinstitutt er et viktig tiltak. Dette vil gi den palestinske selvstyremyndigheten verdifull kunnskap som grunnlag for samfunnsutvikling og prioriteringer innen folkehelsearbeid, sier Geir Stene-Larsen.