Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status koronavirus lørdag 7. mars 2020»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status koronavirus lørdag 7. mars 2020

Nyhet

Status koronavirus lørdag 7. mars 2020

Til sammen har 147 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av dem som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. FHI har nå utvidet listen over områder med utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.

Til sammen har 147 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av dem som er smittet er alvorlig syke eller innlagt på sykehus. FHI har nå utvidet listen over områder med utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har det siste døgnet fått rapportert at ytterligere 34 personer har testet positivt på koronavirus innen kl. 16.00. Også de nye tilfellene er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i de respektive kommuner. Ingen er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

De aller fleste personene er enten smittet i utlandet eller er nærkontakter til disse. Til sammen er 89 smittet i forbindelse med reise til Italia. 4 personer er i dag meldt i forbindelse med reise til Østerrike.

– Vi har nå en intens innsats med smitteoppsporing i samarbeid med kommunehelsetjenesten som er berørt i de enkelte tilfeller, sier områdedirektør Geir Bukholm.

Utvidet liste over områder med utbredt smitte

Folkehelseinstituttet har nå utvidet listen over områder med vedvarende, utbredt smitte til å gjelde alle regioner nord for Roma.

– Dette betyr at de som kommer hjem fra disse områdene skal være oppmerksomme på symptomer som hoste, luftveisproblemer og feber 14 dager etter hjemkomst. Videre må helsepersonell som har vært på reise i disse områdene holde seg borte fra arbeidet i 14 dager etter hjemkomst, sier områdedirektør Geir Bukholm.

Smittevernrådene er under fortløpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land. I tillegg til de hygienetiltakene hver og en av oss gjør, vil kommuner og helseinstitusjoner sette inn ulike smitteverntiltak etter diskusjon med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Endringer i anbefalinger om karantene

Helsedirektoratet har lørdag 7. mars besluttet utvidelse av anbefalinger om hvem som skal være i karantene. Karantene gjelder nå for alle personer som har vært i områder med vedvarende smitte av koronavirus. Det betyr at alle som har vært i områder med vedvarende smitte skal holde seg hjemme i 14 dager etter hjemkomst, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette omfatter å ikke gå på jobb eller skole, unngå reiser, ikke ta offentlig transport, og unngå andre steder der man lett kommer nær andre. Les mer på artikkelen Forsterker tiltakene for å bremse smittespredning (Helsedirektoratet).

Geografisk tilhørighet

Per 7. mars kl. 16.00 har til sammen 147 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Den geografiske fordelingen er:

Agder 9
Innlandet 12
Møre og Romsdal 2
Nordland 1
Oslo 28
Rogaland 15
Telemark og Vestfold 2
Troms og Finnmark 6
Trøndelag 11
Vestland 24
Viken 37

Daglig oppdatering

Status publiseres hver dag klokka 18.00. Dette gjelder rapporterte tilfeller kl 16.00 samme dag. Tilfeller som er rapportert mellom klokka 16.00 og 18.00, kommer ikke med på grunn av kvalitetssikring. Disse tilfellene tas med i neste dags rapport.