Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status koronavirus fredag 6. mars 2020»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Status koronavirus fredag 6. mars 2020

Nyhet

Status koronavirus fredag 6. mars 2020

Til sammen har nå 113 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av dem som er smittet, er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.

Til sammen har nå 113 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Ingen av dem som er smittet, er alvorlig syke eller innlagt på sykehus.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Folkehelseinstituttet har det siste døgnet fått rapportert at ytterligere 27 personer har testet positivt på koronavirus. Også de nye tilfellene er hjemmeisolert og følges opp av lokal helsetjeneste i sine respektive kommuner.

De aller fleste personene er enten smittet i utlandet (87) eller er nærkontakter. Til sammen er 79 smittet i forbindelse med reise til Italia.

- Smittespredningen kan snart gå over i en ny fase hvor vi ikke klarer å knytte alle de smittede til et kjent utbruddsområde, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

– Vi arbeider for at epidemien skal utvikle seg langsomt, slik at færrest mulig blir alvorlig syke. Det at hver enkelt av oss er nøye med hånd- og hostehygiene vil bidra til langsom utvikling av epidemien og forebygge alvorlig sykdom og dødsfall blant dem som er mest utsatt, legger hun til.

Smittevernrådene er under fortløpende vurdering i takt med kunnskap om situasjonen og utviklingen i andre land. I tillegg til de hygienetiltakene hver og en av oss gjør, vil kommuner og helseinstitusjoner sette inn ulike smitteverntiltak etter diskusjon med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Geografisk tilhørighet

Per 6. mars har til sammen 113 personer testet positivt på koronavirus i Norge. Den geografiske tilhørigheten til tilfellene er som følger:

 • Agder:                         5
 • Innlandet:                    6
 • Møre og Romsdal:      2
 • Nordland:                    0
 • Oslo:                           23
 • Rogaland:                   10
 • Telemark og Vestfold:  2         
 • Troms og Finnmark:    6         
 • Trøndelag:                  11
 • Vestland:                    23
 • Viken:                        25

Daglig oppdatering

Status publiseres hver dag klokka 18.00 og gjelder rapporterte tilfeller kl 16.00 samme dag. Tilfeller som er rapportert mellom klokka 16.00 og 18.00, kommer ikke med på grunn av kvalitetssikring. Disse tilfellene tas med i neste dags rapport.

Siste oppdateringer

 

6.3.2020

5.3.2020

4.3.2020

Nye tilfeller

27

30

23

Totalt antall tilfeller
 i Norge

113

86

56

Oppdaterte råd og informasjon fra FHI