Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status covid-19 uke 28 - fra 6.-12. juli (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status covid-19 uke 28 - fra 6.-12. juli (arkivert)

Nyhet

Status covid-19 uke 28 - fra 6.-12. juli (arkivert)

Spredningen av koronavirus er fortsatt lav i Norge. Det viser ukerapporten for 6. - 12. juli fra Folkehelseinstituttet.

Spredningen av koronavirus er fortsatt lav i Norge. Det viser ukerapporten for 6. - 12. juli fra Folkehelseinstituttet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Felles innsats i sommer er avgjørende

Den samlede overvåkningen indikerer at nedgangen i spredning av covid-19 i befolkningen fortsetter, og at det er god oversikt over smittespredningen.

– I Norge har vi god kontroll på smittespredningen. Når vi i dag åpner grensene vil likevel jeg minne om at årsaken til nedgangen er innsatsen fra hver og en av oss. Felles innsats gjennom sommeren er helt avgjørende. Vi må være forberedt på en økning av koronasmitte i sommer som resultat av gjenåpningen av grensene mot flere land, men la oss sammen sørge for at den blir minst mulig, sier overlege Siri Feruglio ved Folkehelseinstituttet.

Hun viser til at smitten i dag i hovedsak foregår rundt kjente tilfeller og i lokale klynger:

– Det er viktig at den gradvise gjenåpningen av ulike funksjoner i samfunnet og grenseåpning følges opp med tett håndtering lokalt gjennom sporing av nærkontakter, isolering av de som er syke, høy testkapasitet og karantene etter gjeldende råd, fortsetter Feruglio.

Fortsatt lavt R-tall

Reproduksjonstallet (R-tallet) viser hvor mange personer én person med koronavirus smitter i snitt. Det sier noe om hvordan epidemien utvikler seg. Basert på resultater fra matematiske modeller estimeres reproduksjonstallet i Norge etter 11. mai 2020 til å være 0,82 .

– I den siste ukerapporten presenterer vi også resultater fra en ny modell som raskere kan fange opp endringer i R. Vi beregner at det totalt har vært mellom 32 532 og 42 061 smittede Norge, og av disse er ca. 24 prosent diagnostisert. Det har vært en nedgang i nye tilfeller de siste ukene, men med få nye tilfeller og innleggelser vil det samtidig bli større usikkerhet i reproduksjonstallet, avslutter Feruglio.

Noen hovedpunkter fra ukerapporten for uke 28:

  • 63 nye personer ble meldt smittet med covid-19. Det er en nedgang fra 64 meldte smittede uken før (uke 27). Hittil er det meldt at 8 983 personer er smittet av koronavirus i Norge.
  • Av landets kommuner var det 20 som meldte om smitte sist uke. Det betyr at de langt fleste av landets 356 kommuner ikke rapporterte om nye smittede.
  • 381 842 personer er så langt testet i epidemien (per 5. juli), hvorav 23 979 i uke 28.
  • Andelen av de som testes som fikk påvist smitte gikk ned, fra 0,27 % i uke 27 til 0,26% i uke 28.
  • Det var 1 nye innleggelse i sykehus, og 1 ny innleggelse i intensivavdeling siste uke.
  • I Norge har epidemien så langt tatt 253 liv.