Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Status covid-19 for uke 29 - perioden fra 13. til 19. juli (arkivert)»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Status covid-19 for uke 29 - perioden fra 13. til 19. juli (arkivert)

Nyhet

Status covid-19 for uke 29 - perioden fra 13. til 19. juli (arkivert)

Den siste uken var antall meldte tilfeller det laveste som hittil er registrert i Norge - 52 tilfeller. Det har imidlertid vært en liten økning i antallet som er smittet i utlandet.

Den siste uken var antall meldte tilfeller det laveste som hittil er registrert i Norge - 52 tilfeller. Det har imidlertid vært en liten økning i antallet som er smittet i utlandet.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

Spredningen av koronavirus er fortsatt lav i Norge. Det viser Folkehelseinstituttets ukerapport for perioden 13. til 19. juli. Smitte foregår i hovedsak rundt kjente tilfeller. 

Framover er det ventet sporadisk økning i smittetallene i forbindelse med lokale utbrudd og klynger. 

- Det er derfor viktig at kommunene følger opp den gradvise gjenåpningen av ulike funksjoner i samfunnet med sporing av nærkontakter, isolering av de som er syke, høy testkapasitet og karantene etter gjeldende råd, sier overlege Are Stuwitz Berg ved Folkehelseinstituttet. 

Litt økning i smitte fra utlandet 

I løpet av siste uke har 15 av de meldte tilfellene (29 %) blitt smittet i utlandet. I uke 28 var andelen noe lavere - 11 prosent. 

- Økt reiseaktivitet ser ut til å ha gitt noe økt smitte fra land som er omfattet av karanteneplikten. Vi vil følge nøye med på disse tallene framover, sier Berg.

Alle som ble smittet i utlandet, bortsett fra ett tilfelle, ble smittet i land som var omfattet av karanteneplikt ved innreise til Norge. De smittede ble derfor fanget opp mens de var i karantene.

Ingen nye pasienter trengte intensivbehandling

I uke 29 ble ingen nye pasienter med bekreftet covid-19 innlagt i intensivavdeling. Fra uke 25 til 28 ble totalt 4 nye pasienter innlagt i intensivavdeling. 

Nøkkeltall fra ukerapporten for uke 29

  • Totalt er 9 035 tilfeller av laboratoriebekreftet covid-19 i Norge meldt til MSIS. Dette tilsvarer 168 tilfeller per 100 000 innbyggere. 
  • I uke 29 ble det meldt 52 tilfeller mot 64 tilfeller i uke 28. Totalt 18 kommuner meldte tilfeller i uke 29.
  • Det er estimert at om lag 96 % av alle som har fått påvist covid-19, er friskmeldte. Som hovedregel defineres friskmelding som at man er i live og ikke innlagt 14 dager etter påvisning av covid-19. 
  • Det er hittil varslet 255 covid-19-assosierte dødsfall (4,7 per 100 000) til Folkehelseinstituttet. De fleste er født i Norge (221 av 255 døde, 87 %), mens resten er fordelt på 16 forskjellige land.
  • I uke 29 var det ett dødsfall.
  • Gjennomsnittsalderen på de døde er 82 år. 
  • Median alder siden det første tilfellet ble rapportert er 45 år, det vil si at halvparten er eldre og halvparten yngre enn 45 år. 50 prosent av tilfellene er kvinner. Den siste uken var median alder 40 år, og 44 prosent var kvinner.