Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Få varsel ved oppdateringer av «Europeisk narkotikarapport 2016: MDMA er tilbake »

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Europeisk narkotikarapport 2016: MDMA er tilbake

Nyhet

Europeisk narkotikarapport 2016: MDMA er tilbake

EUs årlige narkotikarapport bekrefter at MDMA (som ofte selges som ecstasy) igjen er et av de mest populære sentralstimulerende midlene blant Europas unge.

Rapportens forside.
Rapportens forside.

EUs årlige narkotikarapport bekrefter at MDMA (som ofte selges som ecstasy) igjen er et av de mest populære sentralstimulerende midlene blant Europas unge.


Denne nyheten er eldre enn 30 dager og informasjonen kan være utdatert
Ta meg til forsiden

EUs narkotikaovervåkingsbyrå, EMCDDA, har i dag publisert sin årlige narkotikarapport. Folkehelseinstituttet er norsk kontaktpunkt for EMCDDA.

Rapporten viser at om lag 2,1 millioner europeiske unge voksne (15–34 år) rapporterer å ha brukt MDMA i løpet av det siste året (1,7 prosent av denne aldersgruppen). Inntil nylig gikk bruken av MDMA i Europa ned – etter et toppnivå fra begynnelsen til midten av 2000-tallet. Men de nyeste undersøkelsene tyder altså på en økning i bruken igjen (se rapportens figur 2.4).

Rapporten inneholder en overordnet analyse av den seneste utviklingen i de 28 EU-medlemsstatene, Tyrkia og Norge. Rapporten, som kommer i trykt utgave på 24 språk, inkludert norsk, ser nærmere på endringer innen forsyning og marked, narkotikapolitikk, bruk av både «gamle» og nye stoffer, narkotikarelaterte problemer, samt helsemessige og sosiale tiltak.

Samtidig med rapporten publiserer EMCDDA "Perspektiver på narkotika" (bare på engelsk). Dette er nettbaserte, interaktive artikler som gir innsikt i særskilte temaer på narkotikaområdet. I år fokuseres det på fire temaer:

Rapporten inkluderer informasjonspakken "Statistiske opplysninger 2016", som inneholder et omfattende europeisk datasett og landoversikter, med data og analyser på nasjonalt plan. En e-publikasjon som omfatter interaktive kart og grafikk er tilgjengelig på engelsk. Det samme gjelder audiovisuelt materiale.

Les rapporten "Europeisk narkotikarapport 2016: Trender og utviklinger" på EMCDDAs nettsted

Les rapporten på norsk, som pdf-fil

Les pressemelding om rapporten (norsk, pdf-fil) 

Anslag narkobruk EU fra narkorapport eu 2016.jpg