Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Effekt av aktiv utdeling av munnbind»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Effekt av aktiv utdeling av munnbind

Artikkel

Effekt av aktiv utdeling av munnbind på munnbindbruk – Randomisert forsøk på Stovner

Sammen med Stovner bydel gjennomfører vi et eksperiment for å evaluere effekten av å dele ut munnbind.

Sammen med Stovner bydel gjennomfører vi et eksperiment for å evaluere effekten av å dele ut munnbind.


Munnbind er et av virkemidlene som benyttes for å begrense spredning av det nye koronaviruset, og dermed redusere forekomsten av covid-19.

For å oppnå høy etterlevelse av påbudet om å bruke munnbind i situasjoner der det er vanskelig å holde god avstand, har blant annet Stovner bydel engasjert «koronaverter» som deler ut munnbind ved inngangen til større butikker. Det er uvisst hvor stor virkning dette har på faktisk bruk av munnbind. Stovner bydel og Folkehelseinstituttet samarbeider derfor om å gjennomføre et eksperiment for å evaluere effekten av å dele ut munnbind.

Planen er at forsøket skal foregå over tre uker, fra 3. mai til 21. mai 2021.

Omkring ti matbutikker inngår i studien, og for hver dag vil vi trekke lodd om ved hvilke av butikkene det skal deles ut munnbind. To timer hver dag, gjennom hele prosjektperioden, vil observatører fra FHI telle antall kunder som kommer inn i butikken uten munnbind, antall med munnbind korrekt påsatt, og antall med munnbind ikke korrekt påsatt.

Vi vil sammenlikne munnbindbruk på steder der det har vært utdeling av munnbind, og der det ikke har vært utdeling av munnbind.

Kontaktperson: Atle Fretheim