Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Musikalitet, personlighet, helse og livskvalitet – en tvillingstudie»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Musikalitet, personlighet, helse og livskvalitet – en tvillingstudie

Artikkel

Musikalitet, personlighet, helse og livskvalitet – en tvillingstudie

Denne siden inneholder informasjon til deg som har fått invitasjon til studien «Musikalitet, personlighet, helse og livskvalitet» fra Nasjonalt tvillingregister og Universitetet i Oslo.

Colourbox/fotomontasje UiO
Colourbox/fotomontasje UiO

Denne siden inneholder informasjon til deg som har fått invitasjon til studien «Musikalitet, personlighet, helse og livskvalitet» fra Nasjonalt tvillingregister og Universitetet i Oslo.


Innhold på denne siden

Hvorfor er du invitert, og hvem kan være med?

Tvillinger fra likekjønnede par født i perioden 1967 – 91 som er med i Nasjonalt tvillingregister, er valgt ut til å være med i studien. Alle som har fått invitasjon på e-post og / eller SMS, kan delta. Det er ønskelig å få med så mange som mulig, enten dere er like eller ulike og uansett kunnskap om eller interesse for musikk.

Hvis du mener du burde fått invitasjon, for eksempel hvis bare tvillingen din har blitt invitert, kan du kontakte Nasjonalt tvillingregister på

Hva innebærer det for deg å delta i studien?

Deltakelse innebærer i første omgang at du fyller ut et nettbasert spørreskjema. Du må logge deg inn med BankID og krysse av for at du samtykker, før du kommer til selve skjemaet. Det tar omtrent en time å fylle det ut.

Spørreskjemaet er del 1 av studien. Alle som fyller det ut, er med i trekningen av 20 gavekort på 1000 kr hver.

De som fullfører del 1, får også tilsendt en lenke til del 2 omtrent en måned senere. Del 2 består av interaktive oppgaver, blant annet lydklipp du skal gi respons på. Denne delen tar også omtrent en time, og du får detaljert informasjon om framgangsmåten før du starter. Hvis du vil, kan du få en tilbakemelding på «musikkprofilen» din etter å ha fullført del 2.

Det er frivillig å delta, og du kan lese samtykket og bakgrunnsartikler om prosjektet via lenker nederst på denne siden, før du bestemmer deg.

Hva er formålet med studien?

Gjennom denne studien søker forskerne etter kunnskap om hvilke faktorer som påvirker hvor musikalske vi er, hvordan musikalske egenskaper og interesser varierer mellom individer, og om hvordan dette påvirkes av arv og miljø. Den har også fokus på hvordan musikalitet og musikkerfaring virker sammen med andre personlighetstrekk og påvirker helse, trivsel og livskvalitet.  

Du kan lese mer om prosjektet og hva du samtykker til her:

Der finner du detaljer om rettighetene dine og om hva som skjer med opplysningene du avgir. Du kommer også til samtykket rett etter innlogging via knappen ovenfor.

Du kan lese mer om studien på nettsidene til Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo og Nasjonalt tvillingregister på Folkehelseinstituttet:

Der finner du også kontaktopplysninger hvis du lurer på noe annet.