Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Folkehelseundersøkelsen i Viken i november 2021»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

 • Folkehelseundersøkelsen i Viken i november 2021

Artikkel

Folkehelseundersøkelsen i Viken i november 2021

Fra 8. til 26. november 2021 blir i alt 250 000 innbyggere i Viken invitert til å delta i en folkehelseundersøkelse, der de blir spurt om blant annet livskvalitet, helse og trivsel.

Folkemengde
Foto: Colourbox.com

Fra 8. til 26. november 2021 blir i alt 250 000 innbyggere i Viken invitert til å delta i en folkehelseundersøkelse, der de blir spurt om blant annet livskvalitet, helse og trivsel.


Innhold på denne siden

Folkehelseinstituttet (FHI) og Viken fylkeskommune gjennomfører undersøkelsen i samarbeid med alle kommuner i fylket. For å skape gode lokalsamfunn er det nødvendig å vite hvordan innbyggerne har det. Folkehelseundersøkelsen i Viken 2021 skal gi ny, lokal kunnskap som kan bidra til å forbedre folks livskvalitet, trivsel og helse.

Undersøkelse på internett

Den 8. november starter «Folkehelseundersøkelsen i Viken 2021». Undersøkelsen foregår på nett, hvor man svarer ved å fylle ut et digitalt spørreskjema. Utvalgte personer vil motta en invitasjon på SMS og e-post.

Målet med undersøkelsen er å få bedre viten om livskvalitet, hilse og trivsel til innbyggerne i Viken. Folkehelseundersøkelsen er et samarbeid mellom Folkehelseinstituttet (FHI) og Viken fylkeskommune. Undersøkelsen vil gi ny, lokal kunnskap for å bedre livskvalitet, trivsel og helse til innbyggerne i fylket.

Folkehelseinstituttet gjennomfører jevnlig slike undersøkelser i samarbeid med de enkelte fylkeskommunene. Resultatene skal støtte opp under folkehelsearbeidet til kommunene og fylkeskommunen. Svarene vil også inngå i forskning, og de første resultatene er ventet tidligst åtte uker etter at undersøkelsen er avsluttet den 26. november.

Dette blir det spurt om

Spørreskjemaet er delt inn i åtte overordnede temaer, og dette blir deltakerne spurt om:

 • nærmiljø
 • helse
 • sosial støtte
 • helserelatert adferd
 • skader
 • fysisk miljø
 • livskvalitet
 • demografiske opplysninger (opplysninger om seg selv)

Om folkehelseundersøkelsen

 • Disse blir invitert: Personer som er 18 og eldre og som bor i en av kommunene i Viken.
 • Deltakerne får invitasjon på e-post og SMS og kan bruke PC, smarttelefon eller nettbrett for å svare.
 • Det tar om lag 20 minutter å fylle ut skjemaet, på mobiltelefon, nettbrett eller PC
 • For å besvare undersøkelsen logger du deg inn med personlig ID, for eksempel bankID eller MinID. 

Fylkeshelseundersøkelser er gjennomført i mange fylker de siste årene. Undersøkelsene har spørreskjema med litt ulikt innhold, men alle undersøkelsene skjer i samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og den enkelte fylkeskommunen.

Delta i undersøkelsen

Hvis du ikke ønsker å bruke lenkene til spørreskjema som er i eposten eller SMS-en du har mottatt, kan du logge på spørreskjemaet her:

Lurer du på hva spørreskjemaet handler om, og hva du samtykker til? 

Innlogging

Vi ber om identifikasjon med BankID for å være sikre på hvem som svarer og som samtykker til behandling av personopplysninger.

Mange er skeptiske til å trykke på lenker i en e-post eller SMS som ber deg logge på med BankID. Vi er klar over at dette kan oppfattes som uheldig praksis fra FHI, og vi arbeider med en bedre løsning.

Får du feilmelding, eller ikke kommer til innlogging på spørreskjemaet? Det kan skyldes stor pågang. Lukk nettleseren og prøv på nytt senere.