Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Nye internasjonale sykdomsbyrdetall»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Nye internasjonale sykdomsbyrdetall

Artikkel

Nye internasjonale sykdomsbyrdetall

The Lancet publiserte 16. september 2017 oppdaterte tall fra det internasjonale sykdomsbyrdeprosjektet Global Burden of Disease Study 2106 (GBD 2016). En serie artikler ble publisert i et spesialnummer.

Lancet_GBD_4.png

The Lancet publiserte 16. september 2017 oppdaterte tall fra det internasjonale sykdomsbyrdeprosjektet Global Burden of Disease Study 2106 (GBD 2016). En serie artikler ble publisert i et spesialnummer.


GBD 2016-oppdateringen, med nye tall fra 1990 til 2016, gir en detaljert oversikt over hvilke sykdommer og skader vi dør av og hvilke vi lever med, og som gir helsetap i ulik grad. I tillegg beregner GBD-prosjektet dødelighet og sykelighet fra viktige risikofaktorer. Nye tall blir nå tilgjengelige for 195 land og territorier.

Senter for sykdomsbyrde ved Folkehelseinstituttet samarbeider tett med det internasjonale prosjektet som koordineres fra Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) ved Universitetet i Washington i Seattle. Senteret bidrar med data og evaluerer norske datakilder og resultater.

 – Den totale sykdomsbyrden i et land er en kombinasjon av hvor mange som rammes av forskjellige sykdommer, hvor alvorlig sykdommene er for dem som rammes og om de fører til at vi dør for tidlig, sier professor Stein Emil Vollset, som leder Senter for sykdomsbyrde ved Folkehelseinstituttet.

Vollset og andre medarbeidere ved senteret er medforfattere på Lancet-artiklene. Senteret vil oppsummere de nye norske resultatene fra GBD 2016 senere.

GBDs interaktive grafer, kart og verktøy fins også på norsk.

Det er nå mer enn 2300 samarbeidspartnere i over 130 land. GBD er den største og mest omfattende studien av folks helse på verdensbasis.