Få varsel ved oppdateringer av «Politibaserte tiltak for forebygging av seksuallovbrudd og radikalisering blant unge: Prosjektplan»
Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:
- Politibaserte tiltak for forebygging av seksuallovbrudd og radikalisering blant unge: Prosjektplan
Oops, noe gikk galt...
... ta kontakt med nettredaksjon@fhi.no.
... last inn siden på nytt og prøv igjen.
Prosjekt
Politibaserte tiltak for forebygging av seksuallovbrudd og radikalisering blant unge: Prosjektplan - prosjektbeskrivelse
Publisert Oppdatert
En systematisk oversikt om effekten av ulike kriminalitetsforebyggende tiltak hvor politiet er involvert, rettet mot seksuallovbrudd og radikalisering blant ungdom.
Sammendrag
Klynge for vurdering av tiltak i Folkehelseinstituttet fikk juni 2019 i oppdrag fra Politidirektoratet (POD) å utføre en systematisk oversikt om effekten av ulike kriminalitetsforebyggende tiltak hvor politiet er involvert, rettet mot seksuallovbrudd og radikalisering blant ungdom. Unge utgjør den største andelen siktene i Norge, og det er en økning i seksuallovbrudd blant unge. Radikalisering og voldelig ekstremisme er ikke veldig utbredt, men konsekvensene av voldelige aksjoner med utspring i radikalisering og ekstreme ideologier kan være store. Forebygging av ungdomskriminalitet ansees dermed som svært viktig. Kriminalitetsforebygging skal i tillegg være politiets primærstrategi. Dette prosjektet søker å styrke kunnskapsgrunnlaget for politiets forebyggingstiltak.
Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer
Prosjektdeltakere
Prosjektleder
Lars Jørun Langøien, Folkehelseinstituttet
Prosjektdeltakere
Gyri Hval, Folkehelseinstituttet
Nora Blaasvær, Folkehelseinstituttet
Heid Nøkleby, Folkehelseinstituttet
Ashley Elizabeth Muller, Folkehelseinstituttet
Gunn Eva Næss, Folkehelseinstituttet
Patricia Sofia Jacobsen Jardim, Folkehelseinstituttet