Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Påvirker partnerens drikkemønster mors alkoholbruk før, under og etter graviditet»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Påvirker partnerens drikkemønster mors alkoholbruk før, under og etter graviditet

Prosjekt

Påvirker partnerens drikkemønster mors alkoholbruk før, under og etter graviditet - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

I denne studien vil vi undersøke i hvilken grad partnerens drikkemønster påvirker kvinnens alkoholbruk under graviditeten. Dersom det er slik at partnerens drikkevaner påvirker kvinnens alkoholbruk vil det kunne få betydning for det forebyggende arbeidet. Kanskje holdningskampanjene i like stor grad må rettes mot far slik at alkoholavhold under graviditeten blir ett felles prosjekt?


Sammendrag

Alkoholbruk i svangerskapet øker risikoen for en rekke skader på fosteret. Den mest kjente er kanskje føtalt alkoholsyndrom som gir endret utseende, veksthemming og hjerneskade. Man kjenner ikke til noen nedre trygg grense for alkoholbruk under graviditeten og rådet har og er derfor at man avstår helt fra alkoholbruk så lenge man er gravid. Til tross for disse anbefalingene er det en betydelig andel kvinner som fortsetter å drikke alkohol under graviditeten (ca 10 %). Det vil være av betydning å kartlegge hvilke forhold som bidrar til at enkelte kvinner fortsetter å drikke alkohol mens de er gravide. I denne studien vil vi undersøke i hvilken grad partnerens drikkemønster påvirker kvinnens alkoholbruk under graviditeten. Dersom det er slik at partnerens drikkevaner påvirker kvinnens alkoholbruk vil det kunne få betydning for det forebyggende arbeidet. Kanskje holdningskampanjene i like stor grad må rettes mot far slik at alkoholavhold under graviditeten blir ett felles prosjekt?

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Kim Stene-Larsen, Folkehelseinstituttet

Start

08.06.2016

Slutt

07.06.2017

Status

Avsluttet

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Kim Stene-Larsen