Få varsel ved oppdateringer av «Norsk pasientregister som datakilde for Dødsårsaksregisteret – kan registreringer fra spesialisthelsetjenesten gi ny kunnskap om dødsårsaker?»
Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:
- Norsk pasientregister som datakilde for Dødsårsaksregisteret – kan registreringer fra spesialisthelsetjenesten gi ny kunnskap om dødsårsaker?
Prosjekt
Norsk pasientregister som datakilde for Dødsårsaksregisteret – kan registreringer fra spesialisthelsetjenesten gi ny kunnskap om dødsårsaker? - prosjektbeskrivelse
Publisert Oppdatert
Prosjektet vil benytte en kopling mellom data på alle dødsfall i årene 2008-2012 i Dødsårsaksregisteret og data fra Norsk pasientregister i den samme perioden.
Sammendrag
SAMMENDRAG Prosjektet vil benytte en kopling mellom data på alle dødsfall i årene 2008-2012 i Dødsårsaksregisteret og data fra Norsk pasientregister i den samme perioden. Prosjektet har flere formål: 1) beskrive kvaliteteten på data i dødsårsaksregisteret gjennom forekomst av såkalte "garbage" koder som underliggende dødsårsak 2) benytte tilleggsdata fra sykehusinnleggelser og andre kontakter med spesialisthelsetjenesten til å evaluere og forbedre redistribusjonsalgoritmer som benyttes i det internasjonale "Global Burden of Disease" prosjektet 3) Gi en epidemiologisk beskrivelse av dødsfall i sykehus og dødsfall etter kontakter med spesialisthelsetjenesten for årene 2008-2012. Forskningsprosjektet har sitt utspring i Sykdomsbyrdeprosjektet som er etablert ved Nasjonalt folkehelseinstitutt i 2013 og en datakopling etablert under en datakvalitetssikringsavtale mellom Dødsårsaksregisteret og Norsk pasientregister. REK søkes for å hjemle deling av data med forskere utenfor registrene.
Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer
Prosjektdeltakere
Prosjektleder
Gerhard Sulo, Folkehelseinstituttet
Prosjektdeltakere
Stein Emil Vollset, Psykisk og fysisk helse, Folkehelseinstituttet