Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Behandlingsresultat av forebyggende behandling av latent tuberkulose, en prospektiv kohort»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Behandlingsresultat av forebyggende behandling av latent tuberkulose, en prospektiv kohort

Prosjekt

Behandlingsresultat av forebyggende behandling av latent tuberkulose, en prospektiv kohort - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Prosjektet er spesielt opptatt av i hvilken grad bivirkninger er årsak til behandlingsavbrudd og ønsker detaljert klinisk informasjon knyttet til dette.


Sammendrag

Folkehelseinstituttet har en rekke pågående forskningsaktiviteter som har til formål å vurdere effekt og målretting av forebyggende behandling av tuberkulose. Ingen har så langt vært rettet mot endepunktet av screeningen, selve behandlingen. Forebyggende behandling av latent tuberkulose er langvarig (3 mndr) og den er forbundet med potensielt alvorlige bivirkninger.

Vi vet per i dag lite om i hvilken grad behandlingen gjennomføres og hva som eventuelt er årsak til behandlingsavbrudd. Vi er spesielt opptatt av i hvilken grad bivirkninger er årsak til behandlingsavbrudd og ønsker detaljert klinisk informasjon knyttet til dette. Dette er ytterligere aktualisert ved den sterke økningen i flyktninger til Norge.

Studien er en prospektiv kohort der informasjon om behandlingsforløpet vil bli innhentet for personer som meldes til MSIS med oppstart av forebyggende behandling i perioden 01.01.2016 til 31.12.2016. I senere år har dette inkludert mellom 750-800 personer per år.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Brita Askeland Winje, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Yvette Louise Schein, Folkehelseinstituttet

Start

01.01.2016

Slutt

31.12.2017

Status

Avsluttet

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Brita Askeland Winje