Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Utvikling og validering av en prediksjonsmodell for vitamin D i Den norske mor, far og barn-undersøkelsen»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Utvikling og validering av en prediksjonsmodell for vitamin D i Den norske mor, far og barn-undersøkelsen

Prosjekt

Utvikling og validering av en prediksjonsmodell for vitamin D i Den norske mor, far og barn-undersøkelsen - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Formålet med studien er å bygge en statistisk modell som kan predikere D-vitaminstatus midtveis i graviditeten hos alle kvinnene i Den norske mor, far og barn-undersøkelsen(MoBa).


Sammendrag

Formålet med studien er å bygge en statistisk modell som kan predikere D-vitaminstatus midtveis i graviditeten hos alle kvinnene i Den norske mor, far og barn-undersøkelsen(MoBa). I MoBa er D-vitamin målt hos et lite utvalg av kvinnene i tre ulike delstudier, og vi ønsker nå å slå disse dataene sammen for å utnytte dem til å trene vår prediksjonsmodell. I prosjekter der man ønsker å se på D-vitaminstatus i svangerskapet og risiko for ulike helseutfall hos mor og barn vil man ved å bruke en predikert D-vitaminskår kunne utnytte hele kohorten, noe som kan tenkes svært vanskelig ved D-vitamin målt i blod gitt kostnaden for analyser og begrenset biomateriale. For å trene en statistisk prediksjonsmodell trengs tilgang til MoBa-data der D-vitamin i blod er målt, samt informasjon fra litteraturen om variabler som man antar kan påvirke D-vitaminstatus. Prediksjonsmodellen vil bygges ved hjelp av avanserte statistiske metoder, der man er nøye med å sikre at modellen har god ytelse på nye data.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Pål Suren, Avdeling for barns helse og utvikling, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Hege Marie Bøvelstad, Avdeling for barns helse og utvikling, Folkehelseinstituttet
Kåre Edvardsen, Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet, UiT Norges arktiske universitet
Christine Louise Parr, Avdeling for kroniske sykdommer og aldring, Folkehelseinstituttet

Start

01.05.2020

Slutt

31.12.2025

Status

Pågående

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet