Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Sammenlikne studie av bruk av prevensjonsmidler blant kvinner i Somalia og blant somaliske kvinner i Norge»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Sammenlikne studie av bruk av prevensjonsmidler blant kvinner i Somalia og blant somaliske kvinner i Norge

Prosjekt

Sammenlikne studie av bruk av prevensjonsmidler blant kvinner i Somalia og blant somaliske kvinner i Norge - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Målet er å undersøke forskjellen mellom somaliske kvinner i Norge og deres opprinnelige befolkning med hensyn til fruktbarhetspreferanser, holdninger til abort og prevensjonsbruk.


Sammendrag

Et flertall av somaliske kvinner vil ha flere barn, og forståelse og tillit til moderne prevensjonsmidler er lav for kvinner, inkludert de som er mest motiverte for å unngå svangerskap. I lys av dette vil vi gjennomføre en studie som kombinerer kvantitative, kvalitative og registrerte data for å undersøke fruktbarhetspreferanser, bruk av abort, holdninger og praksis (mot) vedrørende familieplanlegging og moderne prevensjonsmidler blant somaliske innvandrere i Oslo og Akershus, og å sammenligne dem med deres opprinnelig befolkning i Mogadishu. Målet er å undersøke forskjellen mellom somaliske kvinner i Norge og deres opprinnelige befolkning med hensyn til fruktbarhetspreferanser, holdninger til abort og prevensjonsbruk. Vi skal bruke «respondent driven sampling» (RDS) og systematisk tilfeldig prøvetaking for å rekruttere kvinner i Norge og i Somalia, i tillegg til «purposive sampling» for deltakerne i den kvalitative studien.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Abdi Ali Gele, Avdeling for forskning og analyse av helsetjenesten, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Berit Austveg, Avdeling for forskning og analyse av helsetjenesten, Folkehelseinstituttet

Start

01.01.2018

Slutt

31.12.2020

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Abdi Gele

Prosjektdeltakere ved FHI

Berit Austveg