Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Lindrende behandling og omsorg i sykehjem og eget hjem: en oversikt over systematiske oversikter- prosjektplan»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Lindrende behandling og omsorg i sykehjem og eget hjem: en oversikt over systematiske oversikter- prosjektplan

Prosjekt

Lindrende behandling og omsorg i sykehjem og eget hjem: en oversikt over systematiske oversikter- prosjektplan - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) å utarbeide en kunnskapsoppsummering om lindrende behandling og omsorg i sykehjem og eget hjem.


Sammendrag

Lindrende behandling og omsorg, også kalt palliasjon, er aktiv behandling, pleie og omsorg for pasienter med uhelbredelig sykdom.

 

Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag av Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) å utarbeide en kunnskapsoppsummering om lindrende behandling og omsorg i sykehjem og eget hjem. Målet med denne kunnskapsoppsummeringen er å beskrive hvor virksomme ulike lindrende behandlingsmetoder kan være for pasienter og deres pårørende.

 

Vi vil definere kriterier for utvelgelse av relevante vitenskapelige studier på forhånd. Vi vil gjennomføre systematiske litteratursøk. To forskere vil først vurdere titler og sammendrag av de identifiserte forskningsartiklene opp mot seleksjonskriteriene. To forskere vil vurdere fulltekst av alle studier som ansees som relevant etter gjennomgang av titler og sammendrag. Vi vil hente ut og analysere data fra de utvalgte oversiktene og vurdere deres metodologiske kvalitet. Både vår tillit til resultatene og deres overføringsverdi til den norske konteksten skal vurderes.

Vi vil presentere de samlede resultatene i en rapport.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Jose Francisco Meneses Echavez, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Asta Bye, OsloMet - storbyuniversitetet
Anne-Tove Brenne, St. Olavs Hospital HF
Liv Merete Brynildsen Reinar, Folkehelseinstituttet
Maria Bjerk, Folkehelseinstituttet
Tonje Lehne Refsdal, Folkehelseinstituttet
Alexander Tingulstad, Folkehelseinstituttet

Start

29.06.2020

Slutt

08.07.2021

Status

Pågående

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet