Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Epidemiologi og molekylær karakterisering av invasive gruppe A streptokokkinfeksjoner i Norge, 2015-2018»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Epidemiologi og molekylær karakterisering av invasive gruppe A streptokokkinfeksjoner i Norge, 2015-2018

Prosjekt

Epidemiologi og molekylær karakterisering av invasive gruppe A streptokokkinfeksjoner i Norge, 2015-2018 - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

I dette prosjektet vil vi beskrive den epidemiologiske situasjonen for iGAS i Norge og evaluere eventuelle epidemiologisk forandring de siste tre årene (2015-2018).


Sammendrag

Streptococcus pyogenes eller gruppe A streptokokker (GAS) er et utelukkende menneskelig patogen som forårsaker milde infeksjoner i halsen og huden, samt alvorlige infeksjoner og livstruende komplikasjoner. Forekomst av invasive gruppe A streptokokinfeksjoner (iGAS) forandrer seg over tid. En av grunnene kan være at bakteriene utvikler seg og erverver ulike virulensmekanismer. I dette prosjektet vil vi beskrive den epidemiologiske situasjonen for iGAS i Norge og evaluere eventuelle epidemiologisk forandring de siste tre årene (2015-2018). Vi vil også evaluere tilleggsverdien og metodologiske begrensninger ved å bruke neste generasjons sekvensering (NGS) data for antimikrobiell resistensovervåkning. Studien vil gi viktig kunnskap som kan brukes til å øke nasjonal oppmerksomhet om iGAS, Studien vil også brukes til å vurdere nytten av detaljert genetisk karakterisering av bakterieisolater for smittevernarbeidet og for overvåkning av antimikrobiell resistens på nasjonalt nivå.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Ettore Amato, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Didrik Vestrheim, Folkehelseinstituttet
Dominique A. Caugant, Folkehelseinstituttet
Umaer Naseer, Folkehelseinstituttet

Start

01.08.2019

Slutt

15.09.2020

Status

Pågående

Godkjenninger

Regionale komitéer for medisinsk og helsefaglig forskningsetikk (REK)

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Ettore Amato