Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Effekter av og erfaringer med eksterne skolefokuserte tiltak for barn og unge som er plassert på barnevernsinstitusjon - Prosjektplan for en mixed-methods systematisk oversikt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Effekter av og erfaringer med eksterne skolefokuserte tiltak for barn og unge som er plassert på barnevernsinstitusjon - Prosjektplan for en mixed-methods systematisk oversikt

Prosjekt

Effekter av og erfaringer med eksterne skolefokuserte tiltak for barn og unge som er plassert på barnevernsinstitusjon - Prosjektplan for en mixed-methods systematisk oversikt - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Hensikten med denne systematiske oversikten er å undersøke effekter av og erfaringer med skolefokuserte tiltak iverksatt utenfor skolens område for barn og unge i barnevernsinstitusjoner.


Sammendrag

Å fullføre og prestere i grunn- og videregående skole er svært viktig for barn og unges fremtidige helse og økonomi. Barn og unge i barnevernsinstitusjoner er en av samfunnets mest sårbare grupper. I gjennomsnitt presterer denne gruppen dårligere på skolen sammenlignet med barn som ikke er under omsorg av barnevernet. Hensikten med denne systematiske oversikten er å undersøke effekter av og erfaringer med skolefokuserte tiltak iverksatt utenfor skolens område for barn og unge i barnevernsinstitusjoner. 

 

For å identifisere relevante studier vil en bibliotekar søke i internasjonale litteraturdatabaser etter studier publisert mellom 2010 og juni 2021. Vi skal bruke både manuelle og maskinlæringsprosesser for å vurdere og inkludere studier opp mot seleksjonskriterier. Vi vil deretter hente ut og analysere data fra de  inkluderte studiene, vurdere deres metodiske kvalitet samt vår tillit til resultatene med egnede sjekklister og verktøy. Til slutt presenteres våre oppsummerte funn i «Summary of Findings»-tabeller, hvor vi også presenterer vår tillit til dem. De samlede resultatene vil vi presentere og publisere i en rapport.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Heather Melanie R Ames, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Hong Lien Nguyen, Folkehelseinstituttet
Patricia Sofia Jacobsen Jardim, Folkehelseinstituttet
Lars Jørun Langøien, Folkehelseinstituttet
Ashley Elizabeth Muller, Folkehelseinstituttet

Start

01.05.2021

Slutt

28.02.2022

Status

Pågående

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektleder

Heather Melanie R Ames