Få varsel ved oppdateringer av «Digital hjemmeoppfølging og ressursbruk i spesialisthelsetjenesten - Prosjektplan for Systematisk oversikt over systematiske oversikter»
Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:
- Digital hjemmeoppfølging og ressursbruk i spesialisthelsetjenesten - Prosjektplan for Systematisk oversikt over systematiske oversikter
Prosjekt
Digital hjemmeoppfølging og ressursbruk i spesialisthelsetjenesten - Prosjektplan for Systematisk oversikt over systematiske oversikter - prosjektbeskrivelse
Publisert Oppdatert
Folkehelseinstituttet (FHI) fikk i oppdrag av Helsedirektoratet (Hdir) å utarbeide en kunnskapsoppsummering om effekter av digital hjemmeoppfølging av voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer mht. ressursbruk i spesialisthelsetjenesten.
Sammendrag
Folkehelseinstituttet (FHI) fikk i oppdrag av Helsedirektoratet (Hdir) å utarbeide en kunnskapsoppsummering om effekter av digital hjemmeoppfølging av voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer mht. ressursbruk i spesialisthelsetjenesten. Digital hjemmeoppfølging, tidligere kalt medisinsk avstandsoppfølging, omfatter bruk av teknologiske løsninger som gjør at personen kan følges opp av helse- og omsorgstjenesten i hjemmet. Automatiske eller egenrapporterte målinger fra medisinsk utstyr, sendes digitalt til helsetjenesten eller annen respons- eller oppfølgingstjeneste, som kontakter personen ved tegn til forverring eller dersom målingene er utenfor normalverdiene. Formålet med kunnskapsoppsummeringen er å bidra til kunnskapsgrunnlaget for nasjonal politikkutforming.
For å svare på oppdraget, vil vi utarbeide en oversikt over systematiske oversikter om effekter av digital hjemmeoppfølging av voksne med ikke-smittsomme kroniske sykdommer på ressursbruk i spesialisthelsetjenesten, for eksempel antall sykehusinnleggelser og bruk av akutthelsetjenester. Vi vil følge vår metodehåndbok for å utføre systematiske litteratursøk, velge ut oversikter basert på forhåndsbestemte inklusjonskriterier, hente ut og analysere data fra utvalgte oversikter, vurdere oversiktenes metodiske kvalitet og oppsummere resultatene.
Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer
Prosjektdeltakere
Prosjektleder
Jose Francisco Meneses Echavez, Folkehelseinstituttet
Prosjektdeltakere
Vigdis Underland, Folkehelseinstituttet
Ingrid Harboe, Folkehelseinstituttet
HIlde H. Holte, Folkehelseinstituttet
Severin Zinöcker, Folkehelseinstituttet
Trine Bjerke Johansen, Folkehelseinstituttet