Hopp til innhold

Få varsel ved oppdateringer av «Den psykologiske effekten av covid-19-pandemien på helsepersonell- en protokoll for systematisk oversikt»

Hvor ofte ønsker du å motta varsler fra fhi.no? (Gjelder alle dine varsler)
Ønsker du også varsler om:

E-postadressen du registrerer her vil kun bli brukt til å sende ut nyhetsvarsler du har bedt om. Du kan når som helst avslutte dine varsler og slette din e-post adresse ved å følge lenken i varslene du mottar.
Les mer om personvern på fhi.no

Du har meldt deg på nyhetsvarsel for:

  • Den psykologiske effekten av covid-19-pandemien på helsepersonell- en protokoll for systematisk oversikt

Prosjekt

Den psykologiske effekten av covid-19-pandemien på helsepersonell- en protokoll for systematisk oversikt - prosjektbeskrivelse

Publisert Oppdatert

Det er viktig å forstå den psykologiske effekten av covid-19-pandemien på helsepersonell, både blant dem som er i frontlinjen og blant dem som ikke er i frontlinjen, og å identifisere mulige tiltak for å håndtere slike effekter.


Sammendrag

Helsepersonell som behandler l pasienter med covid-19, har høyere risiko for smitte og død. Denne kunnskapen kombinert med overtidsarbeid, tretthet og utbrenthet, kan øke den psykologiske belastningen ved denne pandemien blant helsepersonell. Det er viktig å forstå den psykologiske effekten av covid-19-pandemien på helsepersonell, både blant dem som er i frontlinjen og blant dem som ikke er i frontlinjen, og å identifisere mulige tiltak for å håndtere slike effekter. Denne protokollen for en systematisk oversikt beskriver hvordan vi vil identifisere studier gjennom Folkehelseinstituttets Levende og systematiske kart over covid-19-forskning. Dette kartet er en visualisering av en database som inneholder primær- og sekundærstudier av covid-19, kategorisert etter populasjon, emne og publikasjonstype, etter systematiske litteratursøk gjennomført i CDC hver dag. For denne systematiske oversikten vil vi identifisere alle studier på forskningskartet som er kategorisert som Populasjon: Helsearbeidere, og Tema: Erfaringer og oppfatninger. Konsekvenser; Sosiale, politiske og økonomiske, og vurdere disse for inklusjon. Resultatene vil oppsummeres etter utfall relatert til psykisk helse, som for eksempel endringer, forekomst av og korrelasjoner til psykiske helseproblemer; intervensjoner og andre strategier som brukes; og helsepersonells erfaringer, opplevde behov og preferanser angående mental helse og relaterte intervensjoner. Vi vil vurdere risiko for systematiske skjevheter / metodisk kvalitet ved å bruke relevante sjekklister, og vi vil vurdere vår tillit til resultatene ved GRADE-tilnærmingen.

Se fullstendig prosjektbeskrivelse på Cristin for mer informasjon om resultater, deltakere, kontakter med mer

Prosjektdeltakere

Prosjektleder

Ashley Elizabeth Muller, Folkehelseinstituttet

Prosjektdeltakere

Marit Johansen, Folkehelseinstituttet
Elisabet Vivianne Hafstad, Folkehelseinstituttet
Geir Smedslund, Folkehelseinstituttet
Stijn Rita Patrick van de Velde, Folkehelseinstituttet
Jan Peter William Himmels, Folkehelseinstituttet
Signe Agnes Flottorp, Folkehelseinstituttet
Gunn Elisabeth Vist, Folkehelseinstituttet

Start

23.04.2020

Slutt

30.06.2020

Status

Pågående

Prosjekteier/ prosjektansvarlig

Folkehelseinstituttet

Prosjektbeskrivelse

HCW Mental health protocol.pdf