Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Nyhet

arkiv - Pandemivaksine ved eggallergi

Publisert Oppdatert


Pandemivaksinen Pandermix er basert på renset virusprotein fra influensavirus som er dyrket i hønseegg. De aller fleste som har eller har hatt eggallergi kan få vaksinen på vanlig måte i primærhelsetjenesten. Folkehelseinstituttet undersøker nå muligheten for å skaffe vaksine til den begrensete gruppen personer som har så alvorlig eggallergi at de frarådes å ta vaksinen Pandemrix.


  • Relaterte saker


Legemiddelfirmaet Baxter produserer en vaksine som ikke er basert på dyrking av virus i egg. Denne vaksinen kan derfor være aktuell å tilby personer med alvorlig eggallergi.

– Folkehelseinstituttet har hatt møte med Baxter for å undersøke muligheten for å få kjøpt vaksine som ikke er dyrket i egg, sier direktør Geir Stene-Larsen.

– Vi har fått et tilbud der minste bestillingsvolum er 500 000 doser, og disse kan først leveres i løpet av første kvartal 2010, sannsynligvis i februar måned. Med slike forutsetninger er vårt foreløpige svar til Baxter at tilbudet må diskuteres nærmere med Helsedirektoratet og Helse- og omsorgsdepartementet, sier Stene-Larsen.

Folkehelseinstituttet prøver å finne løsninger på en slik utfordrende situasjon hvor vaksinemarkedet bortimot er ”støvsugd” for en trygg alternativ vaksine til denne gruppen.