Hopp til innhold
Historisk arkiv: Dette innholdet er arkivert og blir ikke oppdatert.

Nyhet

Medisin mot pandemisk influensa på plass

Publisert Oppdatert


I dag morges (07.07.2005) ankom 1,2 millioner behandlingsdoser oseltamivir (Tamiflu®) lageret til Norsk Medisinal Depot i Oslo. Dermed ligger nå 1,4 millioner doser klare til behandling av pandemisk influensa. Dette er medisin nok til en tredjedel av befolkningen - det antall man frykter kan bli rammet av influensa under en pandemi. Medisinlageret som koster 190 millioner kroner, har holdbarhet i fem år.


truck på medisin lager.jpg
Anskaffelsen betyr at Norge er helt i fremste rekke i verden når det gjelder beredskap for behandling av influensa. I tillegg har Norge en avtale om levering av 4 millioner doser vaksine mot et eventuelt nytt pandemisk influensavirus.

I samråd med Nasjonalt folkehelseinstitutt og etter drøftinger i den norske Pandemikomitéen (Helse- og omsorgsdepartementets nasjonale rådgivende komité for beredskap mot pandemisk influensa), anbefalte Sosial- og helsedirektoratet i mars 2005 at beredskapen i Norge ble trappet opp med blant annet økning av Tamiflulageret fra 200 000 til 1,4 millioner behandlingdoser.